USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Bob Marley Kimdir? Şarkıları ve Hakkındaki İlginç Bilgiler - Webtekno

Dünyada reggae denilince akla gelen ilk isim olan Bob Marley, kısa bir hayat yaşamasına rağmen dinleyicilerinin beğenisine sunduğu yüzlerce şarkısı sayesinde adını müzik tarihinin efsaneleri arasına yazdırmayı başardı. Yalnızca onun şarkılarını biliyorsanız hayatı hakkında

Bob Marley Kimdir? Şarkıları ve Hakkındaki İlginç Bilgiler - Webtekno
15-11-2023 15:13
Google News

Ülkemizde ÖZETİ| popüler bir tür olmasa bile eminiz pek çok kişi en azında reggae müziğin adını duymuştur. Jamaika’ya özgü bir müzik olan reggae ritminin kalp atış ritminden geldiği düşünülür. Yani reggae müzisyenleri aslında dinleyenlerin kalbine dokunur. İşte dinleyicilerin kalbine en çok dokunan isimlerden bir tanesi de efsane Jamaikalı şarkıcı Bob Marley olmuştur.

Bob Marley kısa bir hayat sürdü ama o kısa hayat boyunca yüzlerce şarkıya imza atmayı başardı. Yaptığı şarkılar Jamaika sınırlarını aşarak tüm dünyaya yayıldı. Reggae ritimlerinin değdiği her noktada sevilen bu şarkılar sayesinde Bob Marley adı müzik tarihinin efsaneleri arasına girmeyi başardı. Şarkıları kadar hayatı da ilgi çekici olan Bob Marley hakkında bazı ilginç detaylar var.

Reggae müziğe adanmış bir ömür: Bob Marley kimdir?

bob marley

Tam adıyla Robert Nesta "Bob" Marley, 6 Şubat 1945 tarihinde Jamaika’nın Saint Ann kentinde dünyaya geldi. 5 yaşında taşındıkları Kingston’da Bunny Wailer ile tanıştı ve ömür boyu birlikte müzik yaptılar. The Wailers grubu ile 1965 yılında ilk albümünü yapan Bob Marley, daha sonra solo çalışmalara imza atmaya başladı.

1970’li yıllara hızlı başlayan Bob Marley kısa bir zaman içerisinde dünyanın pek çok farklı noktasında konserler veren bir isim hâline geldi. İnancı gereği yaptığı rasta saçları ile o dönemin ikonik isimlerinden birine dönüşen Bob Marley, melanom kanseri nedeniyle 1981 yılının 11 Mayıs sabahı henüz 36 yaşındayken hayatını kaybetti. 

Bob Marley hakkında en sıkı hayranlarının bile bilmediği ilginç bilgiler:

Küçükken uğradığı zorbalık plak şirketine isim oldu.Bir dönem Amerika’da farklı işler yaptı.Özel hayatı epey karışık.Ağır yaralandığı bir suikast girişiminden şans eseri kurtuldu.Bob Marley bir rastafaryandı.Barış madalyası ile onurlandırıldı.Dinî inancı gereği kanserli parmağının kesilmesini kabul etmedi.

Küçükken uğradığı zorbalık plak şirketine isim oldu: