USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Bir protesto aracı olarak sanat, insanlık için ‘Kayıt Altında’

Gazze’de 62 gündür devam eden katliamı sanat aracılığıyla ‘İnsanlık için Kayıt Altında’ etkinliğiyle 31 Aralık’a kadar kayıt altına alınıyor.

Bir protesto aracı olarak sanat, insanlık için ‘Kayıt Altında’
09-12-2023 23:27
Google News

Bir ÖZETİ| protesto aracı olarak sanat, insanlık için ‘Kayıt Altında’

Gazze’de 62 gündür devam eden katliamı sanat aracılığıyla ‘İnsanlık için Kayıt Altında’ etkinliğiyle 31 Aralık’a kadar kayıt altına alınıyor. Programın tanıtımına Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu ve çok sayıda sanatçı katıldı.

Bir değil binlerce çocuğun gülüşü bombalar altında kırmızıya dönmüşken biz burada, ‘Kayıt Altındayız’ diyen sivil inisiyatif, geleceğe bugünden bir kayıt bırakmak amacıyla Rami Kütüphanesi’nde 20 gün boyunca bir araya gelecek. Programda Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu, GENAR Araştırma Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Aktaş, oyuncu ve karikatürist Hasan Kaçan, Yayıncı-Araştırmacı Bekir Cantemir, Küratör Uğur Polat konuşmalar yaptı.

İsrail Zulmü ‘Kayıt Altında’

İsrail’in zulmünü burada kayıt altına almaya devam edeceklerini söyleyen Adalet Bakanı Tunç, delillerin kayıt altına alınmaya devam edeceğiniz söyledi. Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu “Burada bir ay sürecek etkinlikte kayıt altına alacağımız şeyler, belki de bir daha görmek istemediğimiz, bir daha yaşamak istemediğimiz, bir daha duymak istemediğimiz en önemli şeylerin başında gelecek.” diyerek şunları söyledi.