USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Bir Linke Tıklayıp Hack'lendiğinizde Ne Yapmanız Gerekiyor?

Bazen bilgi eksikliği bazen de dalgınlık... Hepimiz en az bir kere yanlışlıkla, kötü amaçlı yazılım içeren bir linke tıklamışızdır veya tıklayacak gibi olmuşuzdur. Bu yazımızda, bu mevzuyla ilgili ''peki böylesi bir durumda ne yapmalıyız?'' sorusunu masaya yatırıyoruz.

Bir Linke Tıklayıp Hack'lendiğinizde Ne Yapmanız Gerekiyor?
03-11-2022 21:53
Google News

Bazen ÖZETİ| tıkladıktan sonra tüm bilgilerimizin ele geçirileceği linklerle karşılaşırız. Kimilerimiz, artık çok fazla hacklenme olayı yaşandığı için bu linkleri hemen tanırken, kimilerimiz bu mevzulara çok uzak olabilir.

Biz de böyle bir linke tıkladıktan sonra bilgilerimizi koruyup koruyamayacağımızı merak ettik. Bunun üzerine siber güvenlik uzmanı Yasir Gökçe ile görüşerek kendisine konuyla ilgili bazı sorular sordum. O halde gelin, birlikte bu casus yazılımlı linklerden nasıl korunabileceğimize bakalım.

İşte Yasir Gökçe'nin cevapları:

Kötü amaçlı yazılım içeren bir linke tıkladığımızda başımıza ne geleceği, linki ileten kişinin niyetine göre değişir.

Hacker

Linkin bağlı olduğu proxy, bir adware ya da clickbait olabilir. Bu da bizi istemediğimiz bir siteye, reklam vb. amaçla yönlendirebilir. Bu, başımıza gelebilecek olanların en masumu. Bilgisayarımızın bağlı olduğu ağa worm bulaşabilir veya bilişim sistemimize trojan ve virüs gibi kötücül bir yazılım yüklenebilir.