USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Bilime Göre 'Geç Boşalma'nın Nedenleri Nedir?

Geç boşalma, erkeğin cinsel deneyim esnasında boşalmakta zorlanmasını ifade ediyor. Bu, erkeklerin %1-%4'lük diliminde görülen ve oldukça normal karşılanan bir durum olsa da bunu yaşayan erkekler, bazen utanıp içlerine kapanabiliyor. Peki bu durumun nedenleri nedir?

Bilime Göre 'Geç Boşalma'nın Nedenleri Nedir?
04-11-2022 00:52
Google News

Bazen ÖZETİ| erkek, ilişki esnasında erekte (sertleşme) ve cinsel dürtüleri yeterince uyarılmış olsa da beklediğinden daha geç boşalabiliyor. Hatta bu durumdan muzdarip olanlarda bazen uzunca bir süre cinsel uyarılma veya hiç boşalma bile olmayabiliyor.

Bunu deneyimleyen çiftler, genelde strese ve üzüntüye kapılabiliyor. Ancak herkeste görülebileceği için endişe etmeye gerek yok. O zaman gelin, bu durumun arkasındaki faktörlere bir bakalım. 

Bu meselenin fizyolojik, hormonal ve psikolojik olmak üzere birçok sebebi olabiliyor. 

Boşalma

Boşalma, beyin kimyasallarının penisteki sinirleri etkileyerek refleks oluşturmasıyla meydana gelir. En temelde geç boşalma veya boşalamama bu refleksin bozulması demektir. 

Aslında bu durumun, hayat boyu geç boşalma yaşayanları ve geçmişte boşalmada sorun yaşamayan ancak sonrasında yaşamaya başlayanları kapsayan iki türü var. Fakat geç boşalma denildiğinde bu, genel bir problemmiş gibi algılanıyor. Mesela kişi, ilişki içinde olduğu partnere bağlı olarak da bu sorunu geçici olarak deneyimleyebilir. O nedenle uzmanlar, bu ayrıma dikkat etmeyi öneriyor.