USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Beyincik Olmadan Yaşamamız Mümkün mü?

Beyincik, beyindeki iki yarım kürenin altında yer alır ve kimi zaman “küçük beyin” olarak adlandırılır. Beynin %10’ununu kaplayan ve beyindeki hücrelerin yaklaşık %50’sini oluşturan bu organ, küçük olması ve kompakt doku kıvrımlarından oluşması sebebiyle beynin geneli

Beyincik Olmadan Yaşamamız Mümkün mü?
01-03-2023 23:15
Google News

Dünya ÖZETİ| üzerinde şimdiye kadar beyinciği olmadığı tespit edilen kişi sayısı yalnızca 9 ve beyinciksiz insanların yaşamları sağlıklı insanlara kıyasla, alışılmışın dışında birtakım farklılıklar göstermekte. 

Genellikle denge mekanizmasından sorumlu olduğunu bildiğimiz ancak vüdumuzda daha birçok role sahip olan beyincik, olmadığında vücudumuzda ne gibi değişiklikler ortaya çıkıyor?

Bu organın varlığından yoksun olan insanlar, beyinciğin işlevine ve beyinciksiz yaşamanın nasıl bir deneyim olduğuna dair bilim dünyasını benzersiz bir şekilde aydınlatmış durumda.

beyincik

Çeşitli ameliyatlarla ya da doğuştan, beynin bir kısmının olmaması ya da kaybolması nadir rastlanan bir vaka olduğundan doktorlar, bu durumun o kişiyi nasıl etkilediğine dair kapsamlı bir açıklamanın olmadığını ifade etmekte.

Çünkü beyinciği olmayan çoğu insan, genç yaşta ölmüştü ve şimdiye kadar bu rahatsızlık ancak ölümden sonra otopside tespit edilebilmişti.

Beyincik, hepimizin aşina olduğu gibi hareketlerimizi koordine etmenin yanında günlük yaşantımızda kontrollü ve dengeli olmamıza katkı sağlar.