USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Beyaz Reform meyvesini verdi! Bakan Koca: Kamuya dönen 8 bine yakın hekim oldu

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca 'Beyaz Reformdan sonra Sağlık Bakanlığının sağlık kuruluşlarına geri dönen 8 bine yakın hekim oldu. Görevlerine de fiilen başladılar yani kamuya dönüş oldukça fazla.' dedi.

Beyaz Reform meyvesini verdi! Bakan Koca: Kamuya dönen 8 bine yakın hekim oldu
06-09-2023 13:23
Google News

Son ÖZETİ| dakika haberine göre Bakan Koca, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki Kabine Toplantısı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Kovid-19 vakalarında tekrar artış olup olmadığına ilişkin soru üzerine, Türkiye'de Eris varyantına bağlı bir vakanın şu ana kadar görülmediğini aktaran Koca, Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü referans laboratuvarlarınca sürekli analizlerin yapıldığına işaret etti.

Koca, "Omicron'un alt varyantlarını görüyoruz, bunu uluslararası kamuoyuyla da paylaşıyoruz. Ortak bir platform var ve biz aktif üyelerinden biriyiz. Ama Eris varyantına henüz rastlanmadı. Vatandaşlarımızın tedirgin olmasını gerektiren hiçbir durum söz konusu değil. Eski günlere dönmek gibi bir durum asla söz konusu değil. Vatandaşımız müsterih olsun. Şu an gördüğümüz hiçbir varyantın virülansı yani hasta etme gücü, Omicron'dan daha yüksek değil. Onun için asla endişeye mahal yok. Gripten nasıl korunuyorsak aynı şekilde korunacağız." ifadesini kullandı.