USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

"Berserk" Animesi Hakkında 8 İlginç Bilgi - Webtekno

Kentaro Miura’nin çizdiği Berserk, karanlık fantezi temasının hâkim olduğu bir manga serisi. Sahip olduğu karanlık teması ve ilgi uyandırıcı evreni ile Elden Ring ve Dark Souls gibi Souls-like oyunların ilham kaynağı hâline gelen Berserk, 1977 ve 2016 çıkışlı anime dizisi ile

17-01-2024 22:12
Google News

Berserk’in ÖZETİ| en ikonik silahlarından The Dragon Slayer kılıcı, yaratılış hikâyesine göre saf demirden ve öldürülen düşmanlardan emilen kandan dövülmüş olup, Kentaro Miura’nın çizimleriyle paslanmış ve dövülmüş bir görünüm verilmişti. Guts karakterinin kullandığı kılıç daha sonrasında kötü ruhlara ve ele geçirilmiş canavarlara karşı etkili bir silah hâline gelmektedir.

En başarılı yapımlardan olan Berserk serisi aynı zamanda başka anime ve manga yaratıcıları için de ilham kaynağı olmuştur. Kentaro Miura’nın 23 yaşındayken çizmeye başladığı Berserk manga serisi, yapımına ve içeriğine dair ilginç bilgileri de barındırmakta.

Kentaro Miura, Guts’ın kullandığı kılıç hakkında çok daha farklı fikirlere sahipti. Guts’a aslında bir Japon katanası vermeyi düşünüyordu.

uzun saçlı guts katana çizimi (yapay zekâ çizimi)

Kentaro Miura’nın kafasındaki Guts tiplemesi aslında uzun saçlı, tek koluna saklanmış yaylı silahı olan ve diğer elinde ise katana taşıyan Asyalı bir adamdan ibaretti. Eğer Miura fikrini değiştirmeseydi, Guts çok daha farklı bir imaja sahip olacaktı.

Miura, Guts karakterinin değişimindeki etkenler hakkında daha öncesinde bir röportajda konuşmuştu. Pygmalio isimli anime dizisinden ve Guin Saga’nın spin-off hikâyesi The Snow Queen’deki iki veya üç metre boylarında kılıç kullanan bir devin illüstrasyonundan bahseden Miura, Guts’ın kılıcının bu iki yapımdan izler taşıdığını belirtiyor.

2016 tarihli Berserk animesinde, Guts’ın devasa kılıcı The Dragon Slayer’ın ses efektleri için kızartma tavası kullanılmıştı.

the dragon slayer kılıcı

Berserk animesindeki The Dragon Slayer kılıcının efektleri; tava yığını devrilmesinin ve metal çubuk ile güçlü bir şekilde çöp poşetine vurulmasının çıkardığı seslerden oluşuyor.

Aynı yöntemin 1997 yapımı Berserk animesinde de kullanılmış olmasına rağmen 2016 yapımındaki kılıç efektleri şaşırtıcı derecede çok daha kötüydü.

2016 yapımında oluşturulan kılıç seslendirmelerindeki tava seslerinin özensizliği ve The Dragon Slayer gibi bir kılıç için fazlasıyla etkisiz kalışı, hayranların gözünden kaçmayarak dizinin kötü yorum almasına sebebiyet vermişti.

Elden Ring oyununda Guts karakterinin The Dragon Slayer kılıcından esinlenilerek yapılan bir kılıca rastlayabilir hatta karakterinizde kullanabilirsiniz.

elden ring oyunu greatsword

The Dragon Slayer kılıcına olan benzerliği ile hayranların dikkatini üzerine çeken Greatsword, Elden Ring oyunundaki kuşanılabilir silahlardan biri. Greatsword’u kullanmak isteyen oyuncular, Dragonbarrow West bölgesinin yakınındaki İlahi Caelid Kulesi’ne uğrayabilirler.

Elden Ring oyununu oluşturan isimlerden Hidetaka Miyazaki’nin bir Kentaro Miura hayranı oluşu, Greatsword’un The Dragon Slayer’a olan benzerliğiyle Elden Ring evreninde yer edinmesindekindeki muhtemel sebep olarak işaret ediliyor.

Dark Souls oyununa sadece Guts’ın kılıcı değil; serinin karakterleri, kötü adamları hatta evreninin atmosferi bile ilham kaynağı olmuş.

dark souls abyss dlc ve berserk mangası 28. cilt kapakları

Dark Souls, toplamında içerdiği 15 referans ile Berserk mangasından en fazla ilham alan oyunların ikinci sırasında yer alıyor. Dark Souls oyunundaki Taurus Demon, Men-Serpent ve Siegmeyer of Catarina isimli karakterler Berserk animesindeki Nosferatu Zodd,  Snake Lord ve Basuzo isimli karakterlerle gözle görülür benzerliklere sahip.

Dark Souls oyununun içerdiği en büyük referanslardan biri ise Artorias of the Abyss DLC’sindeki kapak tasarımının Berserk mangasının 28. cildindeki kapak görseline olan benzerliği.

Hell’s Paradise ve Black Cover dahil birçok anime dizisinin yaratımında da Berserk’in etkisi görünür hâlde.

black cover asta'nın kılıcı

Berserk, video oyunlarının yanı sıra birçok anime ve manga için de ilham kaynağıydı. Hell’s Paradise yaratıcısı Yuji Kaku, Berserk’in büyük bir hayranı olduğunu ve eserin tarzını oluştururken sıklıkla esinlenmelere yer verdiğini açıklamıştı. Hell’s Paradise, Berserk ile doğaüstü unsurların ve canavarların kullanımı, şiddet ve kan tasviri gibi birçok benzerliği paylaşıyor.

Black Cover mangasındaki Asta karakterinin The Demon Slayer isimli kılıcı ve Guts’ın The Dragon Slayer’ı, tasarım açısından bariz benzerlikler içeriyor. Tıpkı Guts gibi Asta da kılıcını büyücüler ve iblislerle dolu bir evrende savaşmak için kullanmaktadır. Black Cover ve Berserk arasında bunun gibi birkaç benzerlik daha mevcut.

Berserk mangasındaki yapıların çiziminde Kentaro Miura, Fransız ve İspanyol mimarisine sıkça yer vermiş.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
Alkol Aldıktan Sonra Neden Hemen Tuvalete Gideriz?
Alkol Aldıktan Sonra Neden Hemen Tuvalete Gideriz?

Alkol aldığımızda sadece beynimiz ve ruh hâlimiz değişmez. Buna mesanemiz de eşlik eder. Özellikle alkollü mekânlardaki tuvalet sırasına bakınca da ne demek istediğimiz aslında ortada. Peki neden alkol aldıktan sonra çok sık işemeye gidiyoruz? Hatta bir soru daha: Neden alkolden

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3355+13
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Sivasspor3448-4
8Çaykur Rizespor3348-6
9Antalyaspor33450
10Alanyaspor3345-3
11Adana Demirspor3441+2
12Samsunspor3439-7
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
ANKET TÜMÜ
Yerel Seçimlerde Hangi Partiyi Güçlü Buluyorsunuz?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu