USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Berlin Buhranı Nedir? İşte Sebepleri ve Sonuçları - Webtekno

İkinci Dünya Savaşı sonrası başlayan Soğuk Savaş döneminin en kritik olayı Berlin Buhranı’dır. Savaş sonrası zaten ikiye bölünmüş Almanya’nın Berlin şehri üzerinde ABD ve SSCB’nin girdiği güç mücadelesi yıllarca sürmüş ve en sonunda Berlin Duvarı’nın yapılmas?

Berlin Buhranı Nedir? İşte Sebepleri ve Sonuçları - Webtekno
09-10-2023 12:14
Google News

İnsanlık ÖZETİ| tarihinin gördüğü en kanlı olayların yaşandığı İkinci Dünya Savaşı sona erdiği zaman dünya eskisi gibi değildi. Pek çok ülke yıkılmış, pek çok ülke ortaya çıkmıştı. Hem yıkımın hem de yeniden doğuşun yaşandığı ülke ise Almanya oldu. Almanya doğu ve batı olarak ikiye ayrıldıktan sonra Soğuk Savaş şartları gereği ABD ile SSCB arasında paylaşılmıştı.

İşte Berlin Buhranı olarak da bilinen Berlin Krizi tam da bu nedenle ortaya çıktı. Her iki güç de Berlin üzerinde hak iddia ediyor ve yönetimlerin kendi istedikleri gibi oluşmasını talep ediyorlardı. 1958 yılında ise fitil ateşlendi ve olaylar iyice kızıştı. 1961 yılında Berlin Duvarı’nın inşa edilmesi ile sona eren Berlin Buhranı boyunca Soğuk Savaş döneminin en gergin zamanları yaşandı.

Her şey Almanya’nın İkinci Dünya Savaşı’nı kaybetmesi ile başladı: