USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Başkan müjdeyi verdi: Doğu ve Güneydoğu'nun en büyük kütüphanesini inşa edeceğiz

Şanlıurfa Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli Haberi muhabiri Yavuz Selvi'ye yeni dönem projelerini anlattı.

Başkan müjdeyi verdi: Doğu ve Güneydoğu'nun en büyük kütüphanesini inşa edeceğiz
28-02-2024 13:27
Google News

Yaklaşık ÖZETİ| 9 yıldır Karaköprü Belediye Başkanı olan Metin Baydilli yeniden aday gösterilmesinin ardından projelerini açıkladı. Baydilli, "Karaköprüyü, müze şehrine dönüştüreceğiz." açıklamasını yaparken, "Doğu ve Güneydoğu'nun en büyük uyumayan kütüphanesi inşa edeceğiz." dedi.

"KARAKÖPRÜ'YÜ MÜZE ŞEHİR YAPACAĞIZ"

Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli şunları söyledi:
Şimdi Karaköprü Şanlıurfa'nın en hızlı büyüyen ilçesi. En hızlı değişen ilçesi. 2024 yılında nüfusu 103 bin iken, bugün 277 bin nüfusa ulaşmış olan bir ilçe. Bu kadar hızlı büyüyen, bu kadar hızlı gelişen başka bir ilçe yok. Bu da üzerimizdeki sorumluluğun ve yükümlülüğün ne kadar ağır olduğunun en büyük göstergesidir. Mesela biz son 7-8 yılda ne yaptık diye baktığımızda Karaköprü'ye çok büyük hizmetlerimiz oldu. Mesela Karaköprü'de özellikle tek tek sıralamak gerekirse Necmettin Cevheri Kültür Merkezi'ni, 4.Murat Kültür Merkezi'ni Karaköprü'ye kazandırdık. 

Bu dokuz bin metrekare kapalı alan ki Necmettin Cevheri Kültür Merkezi oradaki kurslarımızla öncelikle kadınların aldığı kurslarla hem kendi hayatını idame etmelerini, hem de orada sosyal belediyeciliğin gereği anlamında en iyi şekilde hizmetleri orada götürüyoruz. Sonra Karaköprümüz malum bölgenin en hızlı gelişen ilçesi ama o Şanlıurfa'ya gelen bir vatandaş Eyyübiye'ye gider. Eyyübiye'de çünkü Balıklıgöl Platosu var. Yine bunun yanında Göbeklitepe'ye gider. Orada Haliliye sınırlarında. Ama Karaköprü'ye niçin gelmeleri gerektiğini düşününce Karaköprü'ye de cazibe merkezi yapma adına Karaköprü'yü müze şehir yapma düşüncesi çıktı

Ve Şanlıurfa Türkiye'nin en geç nüfusuna sahip olan ili olmasından biz ilk oyun ve oyuncak müzesinden başladık. Müslüm Gürses Şanlıurfalı, Müslüm Gürses müzesine açtık. Ona ait olan öncelikle tüm materyalleri orada sergiliyoruz. Yine bunun yanında Şanlıurfa basın ve sinema müzesini açtık. Dördüncüsü inşallah şimdi tasavvuf müzesi olacak ki Karaköprü'yü bir müze şehir yapma düşüncemiz var.

 "BİLİM MERKEZİNİ ŞANLIURFA'YA KAZANDIRDIK"

Şanlıurfa mesela özellikle ilk İslam üniversitesi olan Harran Üniversite olduğu yer. Biz de özellikle o tıp ve astronomi anlamındaki özelliğini de ön plana çıkararak El Battani Uzay Havacılık Bilim Merkezi'ni Karaköprü'ye kazandırdık. Bu da Karaköprü ve Şanlıurfa'da yaptığımız ilk bilim merkezi oluyor. Gelen öğrenciler orada uzayı, evreni, dünyayı, oradaki materyallerle görsel olarak ve deneysel anlamda en iyi şekilde öğrenip görüyorlar. 

Bunun yanında okuma evlerimiz var.  Herkesin kendi odası olmuyor. Biz Karaköprü'müzde her mahalle bir okuma evi yapıyoruz. O okuma evlerinde aynı anda 80-90 öğrencinin ders çalışabileceği yerleri Esentepe'de Atakent'te, Doğukent'te, Seyrantepe'de yapıyoruz. Bunların dört tanesi şu an inşaatta. 

Karaköprü Nar'la anılır. Karaköprü'nün narını biz tescilledik. Bu önemli mesela Karaköprü'ye özel bir karpuzu var. Onu da tescilledik. Değerlerimize de sahip çıkıyoruz. Ve yine bunun yanında Şanlıurfa sıcak memleket diye bilinir. Ama en fazla yeşil alana sahip, en fazla parkın olduğu ilçe yine Karaköprü. Bakın mesela son beş yılı söyleyeyim. Son beş yılda Karaköprü'de 81 adet öncelikle park kazandırdım. 470 bin metrekare yeşil alan kazandırmışım Karaköprü'ye. Bu önemli bir şey.

 Genç nüfus var dedik. Biz genç nüfusunun öncelikle burada kalkıp sporla ilgilenmesini istiyoruz. Yaptığımız kapalı spor salonlarının yanında bu yıl Seyrantepe'de bir kapalı spor sahası ve ham sahası kazandırdık.