USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Başak Demirtaş ile ilgili çirkin paylaşım... Sosyal medyada büyük tepki

HDP'nin eski genel başkanlarından Selahattin Demirtaş'ın eşi Başak Demirtaş ile sosyal medyada yapılan iğrenç bir paylaşıma tepki üstüne tepki geldi... Bir çok kişi paylaşıma sert tepki verdi ve A.T., isimli bir erkeğin cezalandırılması istendi.

Başak Demirtaş ile ilgili çirkin paylaşım... Sosyal medyada büyük tepki
11-04-2024 16:08
Google News

HDP'nin ÖZETİ| eski eş genel başkanlarından olan ve halen tutuklu bulunan Selahattin Demirtaş'ın eşi Başak Demirtaş ile ilgili yapılan çirkin bir paylaşıma tepki üstüne tepki geldi, paylaşımı yapan kişinin cezalandırılması istendi...

Sosyal medya üzerinden A.T., isimli bir erkek Başak Demirtaş ile ilgili çirkin bir paylaşım yaptı.

Yapılan iğrenç paylaşıma tepki üstüne tepki geldi.

Dünyaca ünlü sanatçı Ahmet Güneştekin sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, "Selahattin Demirtaş’ın rehin olarak tutulduğu 7 sene tarihe karanlık bir dönem olarak geçecektir! Milyonlarca seçmeni ve seveni olan bir liderin eşine defalarca iğrenç cinsiyetçi saldırılar oldu! Başak Hanım'a yapılan bu iğrenç saldırıların her kesim tarafından kınanıp, saldırı yapanların en ağır şekilde cezalandırılması gerekiyor. Yetkililerin bu derin sessizliği ağır bir ötekileştirme olarak da tarihe geçecektir..." derken benzer tepkiler bir çok kullanıcıdan geldi.

TEPKİ ÜSTÜNE TEPKİ

Cinsiyetçi saldırıya tepki gösterenler, saldırganın cezalandırılmasını istedi.

Yenilikçi Partisi Genel Başkanı Öztürk Yılmaz, "Başak Demirtaş'a yapılan ahlaksız sataşmayı kabul etmek mümkün değil. Bunu hiç bir kültür kabul etmez! Hele ki Türk kültüründe böyle iğrenç bir şeyi kimse kabul etmez. Yapan ve bunu savunanlar bizden değildir. Siz kadından ne istiyorsunuz? PKK ve onun siyasi uzantılarıyla mücadeleye bu tür iğrenç şeyler zarar verir. Toplumu ayrıştırır! Ülke birliğine zarar verir! Dikkat!" derken Demirtaş ailesinin avukatı Mahsuni Karaman’dan dikkat çeken bir açıklama geldi.

Karaman paylaşımında, “Sevgili dostlar; Bu mecrada yapılan kimi aşağılık paylaşımların hepimizi gerdiğinin farkındayız. Ama tepki verelim derken o paylaşımları yaygınlaştırarak o haysiyetsizlerin amacına alet olduğumuzu da bilelim. Lütfen paylaşmayalım. Hepsinin gereği yapılıyor, yapılacak” ifadelerini kullandı.

GELEN TEPKİLERDEN BAZILARI

Enver Aysever: Başak Demirtaş dimdik bir kadın. Öğretmen. Saygın bir insan. Ona söylenenler asla üzerine değmez, ama söyleyen şerefsiz, alçak, korkaktır

Meryem Göktepe: O çirkin ellerinizi, zehirli dilinizi çekin kadınların üzerinden. Başak Demirtaş dik ve onurlu duruşuyla yanıda olduğumuz kadınlardandır. Cinsiyetçi, nefret kusan o diliniz kopsun. Gün gelecek devran dönecek bunları cesaretlendiren cezasızlık da elbet cezasını bulacak. Kadınları bu türden kirliliğinizle susturamayacaksınız! Çünkü; #BaşakDemirtaşYalnızDeğildir

Figen Çalıkuşu: “İnsan olma vasfını yitirmiş, ahlaksız reziller…Türkiye’nin  normalleşmesinden ödünüz patlıyor….”

Özlem Avcı: “Başak Demirtaş'a yapılan ahlâksız paylaşımı kınamak sizi pkk'lı yapmaz. Kendisi bir kadın, anne, eş ve insan.. O herif hemen tutuklanmalı.”

Demet İskeçeli: “Dünyanın birçok yerinde ve ülkemizde kadınlar, kadın olarak doğmalarından kaynaklanan acıları hâlâ yaşıyorlar. Şiddet, tecavüz, çifte sömürü altındaki kadınların böyle bir olayda seslerini daha çok duyurmaları gerekiyor. Başak Demirtaş’a terbiyesizce mesaj yazanları kınıyorum!”

Suna Aras: "Tepki koyarken bir ahlaksız paylaşımı paylaşarak tekrarlanmasına, yaygınlaşmasına aracı olmamaya dikkat etmek gerekiyor! Ahlaksız sistemin ahlaksız türevleriyle ancak böyle baş edebiliriz! Yaptırılmak isteneni yapmayarak! #BaşakDemirtaş yalnız değildir."

Rabia Çetin: "Başak Demirtaş’a yönelik, cinsiyetçi ve ahlak yoksunu paylaşıma tepki gösterirken o görseli paylaşmadan da yapabilirsiniz. Ahlaksızlığın tekrar tekrar yayılmasını da engellemiş olursunuz."

Nihan Aksakallı: "İğrenç tweeti paylaşıp yeniden yeniden okunmasına neden olmayacağım. Başak Demirtaş’a yapılan cinsel taciz faillerinin yargılanmasını talep ediyorum. Sevgili @Basak__Demirtas çok üzgünüm, geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Mücadelenizde yanınızdayım."

Nur Doğan: "Başak Demirtaş’ı paylaştığım için bir çok insan takipten çıkmış (-ki bunu bana haber vermek zorunda değilsiniz, saygı duyarım) Madem öyle tekrar paylaşayım ki hem bu ahlaksızı, hem de sadece bir kadın olarak değil, aynı zamanda bir insan olarak Başak hanımın yanında olduğumu görmeyen kalmasın. Bir kadına, bir anneye  karşı yapılan bu ahlaksızlık siyasi görüşü ne olursa olsun her insanı rahatsız etmeli! İnsan hakları sözkonusuysa kimsenin kimliğine bakılmaz."

Rojin Kartal: "Bir anneye çirkef sapıkça sözleri söyleyen ahlaksız, o sözleri paylaşırken kimden cesaret aldın kime güvendin ? Fotoğrafın güzelliğine bakar mısınız ? Düşünün anneniz, ablanız, kardeşisiniz.Olsa ? Toz kondurur musunuz ? @Basak__Demirtas‘ a yapılan ahlaksızlığı kınıyorum."

Etiketler selahattin demirtaş başak demirtaş Kadın küfür
Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
Egzozdan Siyah Duman Çıkması Neye İşaret? Dizel Araç Dikkat!
Egzozdan Siyah Duman Çıkması Neye İşaret? Dizel Araç Dikkat!

Arabamızın egzozundan siyah duman yükseliyorsa endişeye kapıldığımız aşikâr. Acaba aracımızda ne sorun var? Özellikle dizel motorlu araçlarda daha sık rastlanan bu durum, motorun "yardım çağrısı" olarak da yorumlanabilir. Peki, egzozdan siyah duman çıkması ne anlama geliyor

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
ANKET TÜMÜ
Yerel Seçimlerde Hangi Partiyi Güçlü Buluyorsunuz?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu