USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Baş Aşağı Durmak Ölüme Sebep Olur mu?

Baş aşağı durmak kimi zaman çocuklar için eğlenceli bir aktivite kimi zaman ise bel ve sırt problemlerinin önüne geçileceği düşüncesiyle bazılarımızın yaptığı bir harekettir. Ancak önünü arkasını düşünmeden aldığımız bu pozisyon, sağlığımızı büyük oranda teh

Baş Aşağı Durmak Ölüme Sebep Olur mu?
06-04-2024 17:53
Google News

İnsan ÖZETİ| vücudu yukarıya doğru evrimleşmiştir ve aslında her bir organın, bacaklarımızda veya ayaklarımızda bulunmamasının bir nedeni vardır. Hâl böyle olunca vücut sisteminin ve organların, tepetaklak geldiğinde bazı problemlerin doğmasına şaşırmamak gerekir.

Peki baş aşağı durmak sağlık problemlerini beraberinde getirmek şöyle dursun bizi ölüme götürebilir mi?

Baş aşağı asılı durmak, sağlığımız noktasında bazı riskler taşıyabilir.

Baş aşağı durmak

Şöyle ki vücudumuzun mezenter ismi verilen bir bölümü, dik durduğumuzda sindirim organlarımızın sabit kalmasına yardımcı olur ve karaciğer gibi organların, altındaki organlara sıkışmasını engeller.

Mezenter, karın boşluğunun arkasından bağırsaklara kadar uzanır ve bu sebeple vücudumuzun belirli kısımlarını durağan tutabilse de yer çekimine meydan okumak için yeterli bir performans gösteremez. 

Akciğerlerimiz ve kalp ve damar sistemimiz ise yer çekiminden faydalanarak işlerini kolaylaştırır. Ayrıca kanın vücutta hareket etmesine ve göğüslerimizin havayla dolmasına yardımcı olur. Ancak bir insan ters çevrildiği an, tabiri caizse her şey değişir.

Vücudun baş aşağı durduğu bir durumda kalbe, oldukça ağır bir yük biner.