USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Eğitim

Bakan Yusuf Tekin'den, mülakat açıklaması ve milyonlarca öğrenciye test sınavı müjdesi

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, ÜLKE TV'de Akşam Baskısı programına konuk oldu. Yeni mülakat sisteminin detaylarını açıklayan Bakan Tekin, okullarda test sınavı sisteminin kaldırılmasını arzu ettiklerini söyledi.

Bakan Yusuf Tekin'den, mülakat açıklaması ve milyonlarca öğrenciye test sınavı müjdesi
22-09-2023 23:37
Google News

Milli ÖZETİ| Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, ÜLKE TV'de canlı yayınlanan Akşam Baskısı programında ÜLKE TV Ankara Temsilcisi Mustafa Pala, Kanal 7 Ankara Temsilcisi Mehmet Acet ve gazeteci Zafer Şahin'in sorularını yanıtladı. 

Yeni mülakat sisteminin detaylarını açıklayan Bakan Tekin, okullarda test sınavı sisteminin kaldırılmasını arzu ettiklerini söyledi.

Bakan Tekin'in açıklamalarından satır başları şu şekilde:

'TEST SİSTEMİNİ KALDIRMAYI ARZU EDİYORUZ'

"Öyle bir dönem başlasın ki anadil eğitiminin güçlü olduğu, geleneksel değerlerimizi okul bahçelerinde yaşayabildiğimiz bir ortam olsun istiyoruz. Bu dönemin ana ruhunu burada aramak gerekiyor. Onun dışında konuştuğumuz mevzuat düzenlemeleri bunun aparatları. Önümüzdeki haftada bir yönetmelik yayınlanacak. Çocukların daha hareketli, daha fazla kelimeyle konuşması, Türkçeyi doğru kullanmasını odağa alan bir başka yönetmelik yayınlayacağız.

Herkesin çok eleştirdiği çocuklarımız 'Test, tost' oldu eleştirisini ortadan kaldırmayı arzu ediyoruz. Yeni dönemde test sınavı sisteminin kaldırılmasını arzu ediyoruz. Bu tedbirleri alırken bakanlığına başladığım tarihten itibaren 30-40 tane öğretmenler odası toplantısı yaptık. Bu toplantılarda rutin değil."