USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Bakan Yumaklı'dan et fiyatlarıyla ilgili açıklama: Bunun adı fırsatçılıktır

Ekonomi - Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Kırşehir TİGEM Malya İşletmesi’nde et fiyatlarındaki artışta fırsatçıları işaret etti. Yumaklı, ''Bunların herhangi bir maliyet artışıyla ilgisi yok bunun adı Ramazan öncesi fırsatçılığıdır'' dedi.

Bakan Yumaklı'dan et fiyatlarıyla ilgili açıklama: Bunun adı fırsatçılıktır
29-02-2024 18:53
Google News

Tarım ÖZETİ| ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, tohum dağıtım programının ardından Kırşehir Malya Tarım İşletmesi Müdürlüğü'nde düzenlenen koyun- kuzu buluşmasına katıldı. Bakan Yumaklı burada yaptığı açıklamada, "Aslında burada gördüklerimiz, pazartesi günü açıklamış olduğumuz hayvancılık yol haritasında söylemiş olduğumuz hususların birer tezahürü. Biz orada, 'Biz büyükbaş ve küçükbaş hayvancılıkta verimi artıracağız. Özellikle hayvan hastalıklarıyla alakalı hususta çok ciddi bir mücadele planımız ve programımız var.

İLK DEFA AİLE İŞLETMELERİNE İLAVE DESTEK

 

Burada küçükbaş hayvanlar için yapılacak olan hem çiçek aşısı hem de koyun, oğlak vebası ile alakalı aşıları, bakanlık olarak bizler karşılayacağız. Yine aile işletmelerimizi destekleyeceğiz. Onlara ilk defa verilecek birçok destek programı belirledik. Çok kısa bir süre içerisinde de detaylarını arkadaşlarımız açıklayacaklar. Özellikle gençlerimizin ve kadın girişimcilerimizin tarımsal üretimin içerisinde hem bitkisel üretim hem de hayvansal üretim yönüyle olmalarını istiyoruz. Onlara da yine bu üretimi yapmaları ve Türkiye'nin üretimine katkıda bulunmaları sebebiyle desteklerimiz olacak' demiştik" dedi.