USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Bakan Yardımcısı Mumcu, “Mehmed: Fetihler Sultanı” dizisinin ilk gösterimine katıldı

Fatih Sultan Mehmet'in hayatını ele alan 'Mehmed: Fetihler Sultanı' dizisi, TRT 1'de ekran yolculuğuna başladı. Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Dr. Batuhan Mumcu, dizinin ilk gösterimine katıldı.

Bakan Yardımcısı Mumcu, “Mehmed: Fetihler Sultanı” dizisinin ilk gösterimine katıldı
28-02-2024 02:03
Google News

Kültür ÖZETİ| ve Turizm Bakan Yardımcısı Dr. Batuhan Mumcu, seyircilerin merakla beklediği ve TRT 1'de ekran yolculuğuna başlayan “Mehmed: Fetihler Sultanı” dizisinin galasına katıldı.

Haliç Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen ilk bölüm izlemesine Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Prof. Dr. Fahrettin Altun'un yanı sıra dizinin oyuncuları ve teknik ekibi katıldı.

TRT’nin merakla beklenen yeni dizisi “Mehmed: Fetihler Sultanı”nın ilk gösterimi gerçekleşti. Dizi, İstanbul’un fethiyle müjdelenen Fatih Sultan Mehmed’in hayatını konu alıyor.

'OSMANLI DEVLETİ'NİN ÖNEMLİ ZAFERLERİNDEN BİRİNE IŞIK TUTACAK OLMASI BÜYÜK ÖNEM TAŞIYOR'

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Dr. Batuhan Mumcu, dizinin Osmanlı Devleti'nin önemli zaferlerinden birine ışık tutacak olmasının büyük bir önem taşıdığını ifade ederek, arkasında büyük bir prodüksiyonun olduğunu ve TRT başta olmak üzere emeği geçen herkesi tebrik ettiğini dile getirdi.

TÜRK DİZİLERİNİN DÜNYADA BÜYÜK İLGİ GÖRDÜĞÜNE DİKKAT ÇEKTİ

Mumcu, Türk dizilerinin dünya genelinde büyük ilgi gördüğüne ve ABD'den Rusya'ya, Uzak Doğu'dan Latin Amerika'ya kadar 170'ten fazla ülkede yayımlanarak, yaklaşık 750 milyon kişiye ulaştığına dikkati çekti.

Türk dizi-film sektörünün, ihracatta dünyada ilk 3 ülke arasında yer aldığını ifade eden Mumcu, Türk dizilerinin satıldığı bölgelerde Türkiye'nin ve Türk kültürünün tanıtılmasında büyük bir rol oynadığını belirtti.

Mumcu, Bakanlık olarak sinema ve dizi film endüstrisinin gelişmesi ve nitelikli yapımların arttırılması amacıyla faaliyetlerine ve desteklerine yoğun bir şekilde devam edeceklerini söyledi.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
ABD'nin Yapay Zekâya Kaç Para Harcayacağı Belli Oldu
ABD'nin Yapay Zekâya Kaç Para Harcayacağı Belli Oldu

ABD hükûmeti, yapay zekâ sektörü için bir politika tavsiyesi oluşturdu. Bağlayıcılığı olmayan metin, ABD'nin yapay zekâ için kesenin ağzını açabileceğini gösteriyor.

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
Yerel Seçimlerde Hangi Partiyi Güçlü Buluyorsunuz?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu