USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Bakan Özhaseki, Ümraniye'de 3 büyük eserin açılışını yaptı

Ekonomi - Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, İstanbul’un en büyük millet bahçelerinden biri haline dönüştürülen Dudullu Osmangazi Millet Bahçesi’nin açılışını gerçekleştirdi.

Bakan Özhaseki, Ümraniye'de 3 büyük eserin açılışını yaptı
10-03-2024 19:03
Google News

Cumhurbaşkanı ÖZETİ| Recep Tayyip Erdoğan’ın İstanbul Belediye Başkanlığı döneminde yapımını gerçekleştirdiği Dudullu Osmangazi Korusu yıllar içinde atıl duruma geldi. Ümraniye Belediyesi’nin çalışmaları sonrası kullanılmaz durumda olan koruyu ‘Osmangazi Millet Bahçesi’ olarak dönüştürdü. 147 bin metre kare alana inşa edilen ve İstanbul’un en büyük millet bahçelerinden biri olan Osmangazi Millet Bahçesi dumansız hava sahası olma özelliği taşıyor.

Millet bahçesinde, doğalgaz ile çalışan ve tek seferde yüzlerce ailenin mangal yapmasına olanak sağlayan 5 adet barbekü alanı, bin 256 metrekare alana kurulan 300 kişilik kapasitesiyle yaklaşık 20 bin kitaba ev sahipliği yapan Osmangazi Millet Kütüphanesi, bisiklet ve yaya yolları, seyir terası, sanat akademi binası, 3 adet kompleks çocuk oyun alanı, restoran, kafeterya, 2 adet büfe, koku bahçesi ve koku yolu, bisiklet istasyonu, et satış ünitesi, futbol sahası, koşu parkuru, mini futbol sahası, mini voleybol sahası, mini tenis kortu, mini basketbol sahası, 3 takım açık hava spor aleti, cami, sporcular için soyunma odası ve kafeterya, mescit, 750 metrekare 9 kademeli şelale ve özel peyzaj alanları ile 22 m geçiş köprüsü, birbirinden farklı üniteler, 5 adet mermer çeşme idari bina, hobi atölyesi, 4 adet sera, meyve bahçesi, doku yolu, 2 adet seyir kulesi, fotoğraf çekim alanı, manzara terası, 3 adet abdesthane ve wc, toplam 721 araçlık otopark-otomatik kontrol sistemi, yaşlı ve engelli vatandaşlarımızı taşıyacak çevre dostu 8 adet şatıl otoparkı, millet meydanı, müzikli kuru havuz, 83 adet kameriye, 100 adet oturma birimi, idari yönetim binası (mevcut) kyox ünitesi ve simit kafe yer alıyor.

Osmangazi Millet Bahçesinin açılışıyla birlikte Sıfır Atık Proje Lansmanı ile Hekimbaşı ve Esenkent atık aktarma merkezlerinin de açılışı gerçekleştirildi. Düzenlenen açılış törenine Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, İstanbul Valisi Davut Gül, Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, İlçe Kaymakamı Abdülaziz Aydın, AK Parti İstanbul Milletvekilleri, AK Parti İlçe Başkanı Salim Çetinkaya, AK Parti meclis üyesi adayları, STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

'VERDİĞİMİZ SÖZLERİ BİR BİR YERİNE GETİRDİK'

Başkan İsmet Yıldırım, "Sayın bakanım çok kıymetli Ümraniyeliler hoş geldiniz sefalar getirdiniz. Bizleri böylesine güzel bir günde bir araya getiren Rabbime şükrediyorum" dedi. Başkan Yıldırım, "Ümraniyemiz geçtiğimiz 5 yıl içerisinde yeni temel atma törenlerinin ve yeni açılışların sık duyulan adresi oldu. 20219 yılında milletimiz AK Parti ile yola devam dedi. Ümraniyeli kardeşlerimiz eser siyasetini, hizmet siyasetini seçti. Millet kütüphaneleri, millet bahçeleri yapılsın dedi. Ümraniye yeni meydanlar kazansın istedi. Sandıkta gördüğümüz bu teveccühün ne anlama geldiğini çok iyi biliyorduk. Daha ilk günden kolları sıvadık, verdiğimiz sözleri yerine getirmek için çalışmaya başladık. Biz Ümraniye’ye daha yaşanılabilir bir Ümraniye sözü verdik. Ümraniye’ye şehrin cazibe merkezi olma sözü verdik. Daha fazla yatırım, daha fazla kalıcı eser sözü verdik. Her türlü olumsuzluğa rağmen, pandemiye, 6 Şubat depremlerine, yangın ve sel felaketlerine, salgının sebep olduklarına rağmen vaatlerimizi bir bir gerçeğe dönüştürdük. Tüm bu süreçte bize güvenen oy veren vermeyen her kese desteklerinden ötürü teşekkür ediyorum. Kardeşlerim, 1994 yılında Sayın Cumhurbaşkanımızın belediye başkanı seçilmesiyle belediyecilik tanımı isim kazanmıştır. Bizlerde bu yolda bir çok hizmeti yaptık. Bugün açılışını yapacağımız Osmangazi Millet Bahçesi bunun bir örneğidir. Ümraniye de millet bahçesi sayımızı inşallah beşe çıkaracağız. Yaptığımız millet bahcelerimizde ateş yakmayı yasakladık. Dolgazla çalışan üniteler yaptık. Bu konuda örnek olduk. Bu vesileyle Osmangazi Millet bahçemiz İstanbulumuza ve Ümraniyemize hayırlı olsun. Bu gün iki açılışımız daha olacak. Biri Hekimbaşı Atık Getirme Merkezi diğeri ise Esenkent Atık Getirme Merkezi. Tüm bu hizmetlerimiz hayırlı olsun" dedi.

'GERÇEK BELEDİYECİLİK AK PARTİ BELEDİYECİLİĞİDİR'

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki ise yaptığı konuşma şunları ifade etti; "Bizim arkadaşlarımız gerçek belediyecilik yapıyorlar, her gittikleri yerlerde imkanlar neyse onları seferber ediyorlar. AK Parti belediyeciliği yapar. Gerçek belediyecilik AK Parti belediyeciliğidir. İşte burada görüyoruz, Osmangazi Millet Bahçesi muazzam bir eser olmuş. Allah yapanlardan ve vesile olanlardan razı olsun. Sayın başkanımıza yapmış olduğu hizmetlerinden dolayı kutluyorum. Bu gibi hizmetlerin devamını diliyorum. Bu millet Bahçesinin Ümraniyeye hayırlı uğurlu olmasını diliyorum" dedi.

Program protokol konuşmalarının ardından telekonferansla Esenkent Atık Getirme Merkezi, Hekimbaşı Atık Getirme merkezlerinin ve Osmangazi Millet Bahçesi’nin açılışı ile son buldu.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
Samsung Galaxy Z Fold6, Ultra Modeliyle Gelebilir
Samsung Galaxy Z Fold6, Ultra Modeliyle Gelebilir

Samsung, Ultra ibaresini Galaxy S serisi sınırlarından çıkarıp katlanabilir telefonlara da katacak gibi görünüyor.

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Kasımpaşa3449-3
7Sivasspor3448-4
8Çaykur Rizespor3348-6
9Antalyaspor33450
10Alanyaspor3345-3
11Adana Demirspor3441+2
12Samsunspor3439-7
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
ANKET TÜMÜ
Yerel Seçimlerde Hangi Partiyi Güçlü Buluyorsunuz?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu