USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Bakan Özhaseki: Kentsel dönüşüme mani olanları bertaraf etmeye çalışıyoruz

Ekonomi - Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Bağcılar Belediyesi tarafından 7 ayrı noktada düzenlenen riskli 884 bağımsız bölümün yıkım törenine katıldı.

Bakan Özhaseki: Kentsel dönüşüme mani olanları bertaraf etmeye çalışıyoruz
03-10-2023 13:43
Google News

 Bağcılar ÖZETİ| Belediyesi tarafından 7 ayrı noktada düzenlenen riskli 884 bağımsız bölümün yıkım törenine katılan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, ''Kentsel dönüşümün önündeki engelleri kaldırmaya çalışıyoruz. Mani olanları bertaraf etmeye, işi hızlandırmaya çalışıyoruz. Ve biz her şehirde hangi partiden olursa olsun büyükşehiri, ilçeyi çağırarak orada neler yapılır tartışmaya çalışıyoruz. Ne yazık ki bir kısım belediye başkanımız hiç bu dallara basmıyor. Hiç bu taraklarda bezleri yok. Hiç oralı değiller. Sanki onların orası emniyetli bir yer. Dışarıda gidiyor, çiçekle, böcekle uğraşmaya devam ediyor'' açıklamasını yaptı.

Bağcılar Belediyesi tarafından gerçekleştirilen ‘Yüzyılın Kentsel Dönüşümü’ projesi başladı. Güvenli konutlar oluşturmak maksadıyla 2 Ekim’de Bağcılar’da; Büyük Özlem Sitesi, Cihankent Sitesi, Atabek Sitesi, Topakent Sitesi, Yeşil Yuvam Sitesi, Kemalpaşa Mahallesi 1474. Sokak ,15 Temmuz Mahallesi 1466. ve 1467. Sokak'ta yıkım başlatıldı. Törene Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki ile Bağcılar Belediye Başkanı Abdullah Özdemir ile ilçe sakinleri katıldı.