USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Bakan Nebati’nin KKM hesabında Merkez’den yapılan ödemeler yok: Maliyet 200 milyar TL

Dolardaki artışı durdurabilmek için iktidarın icat ettiği kur korumalı mevduatın (KKM) kamuya maliyeti Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin açıkladığı gibi 95.3 milyar TL değil, Merkez Bankası ve vazgeçilen vergilerle birlikte 200 milyar TL.

Bakan Nebati’nin KKM hesabında Merkez’den yapılan ödemeler yok: Maliyet 200 milyar TL
23-05-2023 04:22
Google News

Ekonomistlerin ÖZETİ| “saatli bomba”olarak tanımladığı KKM’ninmaliyeti konusunda Hazineve Maliye Bakanı NureddinNebati önceki gün bir açıklamayaptı. Nebati, “Bugün, toplam2.3 trilyon liraya ulaşan KKMuygulamasının bütçeye maliyetide giderek azalmaya devam etmiş,toplamda 95.3 milyar lira olarakgerçekleşmiştir. Faiz üst sınırınınkaldırılmasıyla, önümüzdekidönemde de bütçe üzerinde ciddibir maliyet oluşturması beklentilerdahilinde değildir” dedi. Nebati’ninaçıklamasında sadece bütçeye olanyük yer aldı. Martta ödeme olmadıama nisanda bütçeden 650.2 milyonlira çıktı. Merkez Bankası ise geçenyıl 88.9 milyar TL ödeme yaptı.

VERGİDEN İSTİSNA

Bunun dışında kurumlarınbilançolarında yer alan yabancıparalarını TL’ye çevirdiklerindeelde ettikleri kazançlar kurumlarvergisinden istisna tutulmuştu.Bu vergiden de vazgeçilmiş oldu.Böylece toplam maliyetin 200milyar lirayı aştığına dikkatçekiliyor.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
Bilgisayarı Güncelledikten Sonra Neden Yeniden Başlatıyoruz?
Bilgisayarı Güncelledikten Sonra Neden Yeniden Başlatıyoruz?

Bilgisayarımıza bir güncelleme yaptığımızda, genellikle bu işlemin hemen ardından yeniden başlatma yapmamız gerektiği söylenir. Ancak güncelleme yüklediysek bilgisayarımız zaten korunmuyor mu?

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
Yerel Seçimlerde Hangi Partiyi Güçlü Buluyorsunuz?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu