USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Bakan Kasapoğlu'ndan KYK açıklaması: Müjdeleri Cumhurbaşkanı açıklayacak

Haber 7 - "KYK kredi faizleri silinecek mi?" sorusuna Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, çalışmaların tamamlandığını belirterek "Her şey hazır Kabine sonrası müjdeleri Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklayacak" dedi.

Bakan Kasapoğlu'ndan KYK açıklaması: Müjdeleri Cumhurbaşkanı açıklayacak
16-07-2022 12:35
Google News

Gençlik ÖZETİ| ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu canlı yayında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na cevap vererek "Kılıçdaroğlu faiz diyor. Faiz ise faize en karşı biziz. Bu bir faiz uygulaması değildir" dedi.

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu'nun açıklamalarından satır başları;

Biliyorsunuz Cumhurbaşkanımız bununla ilgili açıklama yaptılar. Bizim genç odaklı siyasetimizi konuşuyoruz. Biz, özellikle gençlerimizin fırsat eşitliği noktasında artık her ilde 1 üniversite var. Genç odaklı siyasetimizin diğer bir yönü öğrenci harçlığı gündemde yok. Krediye burs sitemi en gelişmiş altyapı bizde. Türkiye’de kurumsal olarak burs sistemini Türkiye’nin gündemine getiren Cumhurbaşkanımızdır.

KASAPOĞLU'NDAN KILIÇDAROĞLU'NA FAİZ CEVABI

500 binden fazla öğrenciye bursa sağlıyoruz 1 milyondan fazla öğrenciye kredi sağlıyoruz. Gelinen noktada Kılıçdaroğlu diyor ki faiz... Faize en karşı olan biziz bu bir faiz uygulaması değildir. Burada tamamiyle 351 sayılı yurt hizmetleri kanununda yer alan uygulamadır. Rakamların bu anlamdaki istikrarın farklı durumda olması sebebiyle farkı gelişmeler oldu. Hiçbir konjonktüre öğrencilerimize kurban etmeyiz. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da gerekli adımları atacağız çalışmalarımız her şey hazır.

Gençlerimizi fırsatçıların malzemesi halin getirmeyiz kimseye müsaade etmeyiz. Bugüne kadar ne yaptıysak bundan sonra da aynı özveriyi sunacağız.