USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Bakan Kacır ve Selçuk Bayraktar'dan son dakika açıklaması

Ekonomi - Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ve Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, Ankara'da yapılacak olan TEKNOFEST öncesi açıklamalarda bulunuyor.

Bakan Kacır ve Selçuk Bayraktar'dan son dakika açıklaması
29-08-2023 21:40
Google News

Son ÖZETİ| dakika haberi... Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ve Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, Ankara'da yapılacak olan TEKNOFEST öncesi TRT Haber'de açıklamalarda bulunuyor.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır’ın konuşmasından öne çıkanlar:

'DÜNYAYA TAM BAĞIMSIZ TÜRKİYE MESAJINI VERMEK İSTİYORUZ'

"2018 yılından beri TEKNOFEST'ler düzenliyoruz. İlk yılımızda 550 bin ziyaretçi ile dünyanın en büyük ikinci havacılık festivali olmuştu.

2023 TEKNOFEST'i bu defa Cumhuriyetimizin 100. yılında Türkiye'nin üç büyük şehrinde. Cumhuriyetimizin 100. yılında biz Türkiye'mize üç büyük TEKNOFEST hediye etmek istedik. Dünyaya tam bağımsız Türkiye mesajını vermek istiyoruz."

'HAYALİ BİLE KURULAMAYAN PROJELER GERÇEK OLDU'

TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar’ın konuşmasından öne çıkanlar:

"Biz dönemimizde böyle şeylerin hayaklini bile kuramazdık. Böyle kendi insansız hava aracımı yapayım, kendi uzay çalışmalarımı yapayım, kendi firmamı kurayım, dünyaya nam salacak hava araçları üreteyim böyle şeyler bizim jenerasyonumuzda hayal bile edilemezdi. Bunlar alaya alınan hafifa alınan konulardı. Milletimizin evlatlarının başaramayacağı konular olarak görülürdü. Maalesef bilim ve teknolojide hak ettiğimiz yerde olamamışız. Oysaki bizim kadim inancımız bize bunu emretmiyor, ayet okumamızı bu çalışmaları yürütmemizimizi emrediyor. Hayali bile kurulamayan projeler gerçek oldu.

'MİLLİ TASARIM VE YERLİ ÜRETİM HAVA ARAÇLARI FESTİVALDE OLACAK'

"Savunma sanayimizin eserlerini insanımıza gösteriyoruz. Millileşme vizyonu ile ortaya çıkan eserleri gösterdiğimizde zamanla TEKNOFEST kuşağının oluşmaya başladığını gördük. Bu festivali milletimizin sahiplenmesi rekor düzeyde. Milli Sanayimizdeki atılım bu festivali de ateşledi. Milli tasarım ve yerli üretim hava araçları festivalde olacak."

Ayrıntılar geliyor…