USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Aydıner'den İBB'ye yeni çağrı: Gelin bu projeleri yapın

Bayrampaşa Belediye Başkanı Aydıner, ilçelerindeki birçok projenin İBB yüzünden tamamlanamadığını belirterek, 'Buradan onlara yine sesleniyorum gelin bu projeleri yapın. Bunlar milli servet' diye konuştu.

Aydıner'den İBB'ye yeni çağrı: Gelin bu projeleri yapın
03-04-2023 15:32
Google News

Bayrampaşa ÖZETİ| Belediye Başkanı Atila Aydıner, Haber7 Genel Yayın Yönetmeni Osman Ateşli’nin sorularını cevapladı.

Olası İstanbul depreminin tekrar gündeme gelmesinden sonra kentsel dönüşüm çalışmalarına hız vermek istediklerini aktaran Aydıner, ilçede 15 bin binanın yenilenmesi gerektiğini kaydetti ve vatandaşa çağrıda bulundu. 

Bayrampaşa'da İBB'nin görevi olan projelere dokunmadığını kaydeden Aydıner, İmamoğlu yönetimine "Bir sürü projemiz olduğu yerde duruyor. Gelin bu projeleri yapın" diye seslendi. 

Bayrampaşa Millet Bahçesi'nin yapım sürecini anlatan Aydıner, Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan randevu talep ettiklerini, söz konusu alanı kurtarmak için uğraştıklarını belirtti.

Aydıner, deprem bölgesi için 380 konteyner yapacaklarını ve bir konteyner kent inşa edeceklerini söyledi. 

Haber7 Genel Yayın Yönetmeni Osman Ateşli ile Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner.

DEPREM BÖLGESİNE KONTEYNER KENT

Deprem bölgesine konteyner kent kurduklarını aktaran Aydıner, şunları söyledi: 

“Mevla'm bir daha böyle bir depremi ülkemize göstermesin. Yurt dışından gelen kurtarma ekipleri bile böyle bir deprem karşısında şoke oldular. Bizim milletimiz hakikaten merhametli duygulara sahip. Böyle bir olay karşısında maddi manevi neyi varsa o bölgeye gönderilmek üzere bize gönderdiler. İlk günde bizim kurtarma ekibimiz Bayrak kurtarma ekibimizi acilen bölgeye gönderdik. Orada Vali beyin talimatlarıyla kurtarma çalışmalarına başladı ekibimiz. 3 yaşındaki bir çocuk çıkarılırken ben de oradaydım. O çocuğun oradan çıkarıldığı an duyulan heyecan insanı mutlu ediyor. Zorlu şartlar altında o enkazlardan çıkarılıyor ve zor bir iş. İğneyle kuyu kazıyormuşsunuz gibi. Beş tane yavrumuzu enkazdan çıkardık. Gelen tüm yardım malzemelerini tırlarla beraber deprem bölgesine akın akın gönderdik. Sıcak yemek dağıttık.

"DEPREM BÖLGESİNE 380 TANE KONTEYNER GÖNDERECEĞİZ"

Bayrampaşa Belediyesi olarak bütün ağırlığımızla oradaydık. Daha sonra hemen alelacele on beş kişilik bir ekip, çöp aracı ve 100’e yakın konteyner gönderdik. Ekiplerimizle birlikte orada hala çalışmalarımız devam ediyor. AFAD ile görüşme yaptık. Bize, 'Bir konteyner kent yapın’ dediler. Tamam dedik. Bize bir alan tahsis ettiler. Altyapısını bitirdik. Elektrik enerjisi geldi. Suyu bağlandı. Bayrampaşa Belediyesi olarak ilk etapta 380 konteyner üreteceğiz. Tahmin ediyorum Nisan’ın 15-20’si arasında 150-200 konteyner oraya getirmiş olacağız. Konteyner kente Karagöz-Hacivat ekibi de gönderdik. Bu ekibimiz konteyner ve çadır kentlerde çocuklara Karagöz-Hacivat oyunları oynatıyoruz. Bayrampaşa olarak bütün ağırlığımızla deprem bölgesindeyiz."