USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Ay'a Gömülen İlk ve Tek İnsan: Eugene Shoemaker - Webtekno

NASA'da uzun yıllar çalışmış bir astrojeolog olan Eugene Shoemaker, tutkunu olduğu Ay'a külleri gömülen ilk ve tek insan ünvanına sahip.

Ay'a Gömülen İlk ve Tek İnsan: Eugene Shoemaker - Webtekno
07-01-2024 15:28
Google News

Teleskoplar, ÖZETİ| roketler ve uzay araçları göndererek her geçen gün başka bir keşfe imza atıyoruz uzayda. Bu keşiflerin öncülerinden olan bir astrojeoloğun, Ay'a saplanan küllerinin hikâyesini öğreneceğiz.

Ay'da kolonileşmeye dair yaptığı çalışmalarla alanına çok büyük katkılar sunmuş olan Eugene Merle Shoemaker'ın adı, Jüpiter'e çarpan bir kuyruklu yıldız ile ünlenmişti.

Dünya'da yaşarken Ay'a ayak basma şansı olmayan Eugene Shoemaker'ın külleri, uzun yıllar çalıştığı NASA tarafından özel bir polikarbonat kapsülün içine yerleştirildi ve Ay'a gönderildi.

Shoemaker-Levy 9 Kuyruklu Yıldızı neden önemli?

aya gömülen insan

1994'te Jüpiter'e çarpan bir kuyruklu yıldız olan Shoemaker-Levy Kuyruklu Yıldızı'nın önemi, insanlık tarihinde ilk kez bir kuyruklu yıldız ile gezegenin çarpışmasına tanıklık etme şansına sahip olmamızdan dolayı büyük.

Eugene Shoemaker ve David Levy tarafından tespit edilip raporlanan bu astronomik olay ile birlikte kuyruklu yıldıza da Shoemaker ve Levy'nin adı veriliyor.