USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Ay, Ufuktayken Neden Daha Büyük Görünür?

Gezegenimizi geceleri aydınlatan Ay, zaman zaman bulunduğu konuma göre gözümüze daha büyük ya da daha küçük görünebiliyor. Biz de bu içeriğimizde Ay'ın, büyüklüğünden bir şey kaybetmemesine rağmen görünürde boyut değiştirmesini açıklayabilecek sebeplere değindik.

Ay, Ufuktayken Neden Daha Büyük Görünür?
11-12-2022 20:28
Google News

Dünyamızın ÖZETİ| gelgitlerinden sorumlu olan ve canlı hayatının devamlılığında büyük rol oynayan Ay, geçmişten günümüze astronomiye meraklı olan herkesin ilgisini çekti ve çekmeye de devam ediyor. Hızlı ilerleyen teknolojik gelişmeler sayesinde de günümüzde kendisinin yüzeyine tekrar ulaşabilmemizi hedefleyen projeler sonuç vermeye oldukça yakın.

Fakat bu içeriğimizde odaklanacağımız konu Ay’ın yüzeyine tekrar ayak basmamızla değil, hâlihazırda dünyamızdan nasıl yanıltıcı şekillerde göründüğüyle ilgili olacak. Bu bağlamda Ay’ın farklı şekiller aldığını söylemek yanlış olur. Zira kendisi büyüklüğünden de hızından da bir şey kaybetmiyor. Bu sebeple bu sorunu bazı illüzyonların ortaya çıkardığı düşünülüyor. Şimdi gelin onlara birlikte bakalım.

Sosyal medyada görmeye alıştığımız birkaç illüzyona değinelim: İlk olarak Ponzo yanılsaması