USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Avukatı yıllar sonra ilk kez Haber7'ye açıkladı! Erbakan'dan Tayyip Erdoğan talimatı

SP Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'nun, “Erdoğan, Erbakan’ı hapse attırmaya çalıştı” iddiası sonrası yalanlamalar peş peşe gelirken, merhum Necmettin Erbakan'ın avukatı Yaşar Gürkan Haber7'ye konuştu.

Avukatı yıllar sonra ilk kez Haber7'ye açıkladı! Erbakan'dan Tayyip Erdoğan talimatı
01-03-2024 11:58
Google News

  ÖZETİ|    Haber7-ÖZEL

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'nun “Erdoğan, 2006 yılında Erbakan'ı hapsettirmek istedi” iddialarına eski TBMM Başkanı Bülent Arınç ve Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan'dan gelen yalanlamanın ardından bir açıklama daha geldi. Merhum Necmettin Erbakan'ın 1988 yılından hayatını kaybetmesine kadar avukatlığını yapan Yaşar Gürkan konuyla ilgili Haber7'ye konuştu. 

Erbakan'ın 28 Şubat ve 'Kayıp trilyon' davası da olmak üzere tüm hukuki süreçlerinde yanında olan avukat Yaşar Gürkan, mahkeme sürecini ve ceza sonrası Erbakan'ın kendisine verdiği 'Tayyip Erdoğan talimatı'nı yıllar sonra ilk kez açıkladı. 

EVİN ETRAFINI SARAN POLİSLER SAYGILI DAVRANDI

Erbakan'ın haksız yere tamamen siyasi sebeplerle cezaya mahkum edildiğini söyleyen avukat Yaşar Gürkan, polislerin Erbakan'ın evinin etrafını sardığı gün yaşananları şöyle anlattı; 

Sağlık nedenleri dolayısıyla cezanın ertelenmesi kararını çıkarttım. Erbakan'ın evine geldiğimde polisler evin etrafını çevirmişti. Ancak hiçbir şekilde zor kullanma gibi bir durum söz konusu olmadı. Eve gelen polisler saygılı bir şekilde davrandı. Kapıyı tekmelemek, yumruklamak gibi davranışlarda bulunmadılar. Ben geldiğimde rahmetli Erbakan ibadet ediyordu. Ben geldim dedim 'Hocam erteleme kararını getirdim' diye. Hiç unutmam o günü derin bir nefes alarak oh çekmişti.


ERBAKAN'DAN TALİMAT: TAYYİP'E YARDIMCI OLUN 

Avukat Gürkan,  mahkeme ve hapis süreci sonrası da Erbakan Hoca'nın AK Parti'deki isimlere bakışının değişmediğini belirtti. Gürkan, Erbakan Hoca'nın Tayyip Erdoğan, Abdullah Gül, Mehmet Ali Şahin ve Bülent Arınç gibi isimleri kendi çocukları gibi gördüğünü söyleyerek "Kandillerde ve özel günlerde onlardan mesaj geldiğinde gururla ve sevinçle bize anlatırdı." şeklinde konuştu.



Erbakan Hoca'nın özellikle Tayyip Erdoğan'a çok düşkün olduğunu ve kendi evladından ayırmadığını söyleyen avukat Gürkan, Erbakan'ın kendisine verdiği Tayyip Erdoğan talimatını yıllar sonra ilk kez açıkladı. Gürkan "Erbakan Hoca bana talimat verdi. Tayyip'e yardımcı olun, onlara hukuki konuda yardımcı olun diye. Ben de onlara Tayyip Bey'in avukatı aracılığıyla hukuki yardımlarda bulundum" dedi. 

"BEN TAYYİP BEY'İN BASKISININ OLDUĞUNU DÜŞÜNMÜYORUM"

Gürkan, "Dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Erbakan'ın ceza alması yönünde baskısının olduğunu düşünüyor musunuz?" sorusuna ise "Ben Tayyip Bey'in böyle bir tavır içerisinde olduğunu düşünmüyorum. O günkü müesses nizamın baskısı vardı. Ben öyle bir hava sezmedim. Temel Karamollaoğlu Bey, bu söylemi nereden çıkardı bilmiyorum kendisine sormak lazım. Bildiği bir şey varsa açıklasın" ifadelerini kullandı. 

BİRÇOK ŞEY CHP'Lİ MALİYE BAKANI'NIN KURGUSUYLA GERÇEKLEŞTİ

CHP'nin o dönemki tutumundan da bahseden Gürkan, yaşanan birçok şeyin CHP'li Maliye Bakanı'nın kurgusuyla gerçekleştiğini söyledi. Gürkan, "Kayıp trilyon, diye bilinen davada çok dümenler döndü." şeklinde konuştu. Gürkan, eski Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Vural Savaş'ın da çok tahrikte bulunduğunu belirterek "Ceza hukuku alanında haksız ve hukuka aykırı itham ve isnatları baz alarak 'yarasalar, kan emiciler' diye beyanatlar verdi." dedi.

BÜLENT ARINÇ VE FATİH ERBAKAN YALANLADI

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'nun merhum Erbakan'ın hapsiyle ilgili iddialarını eski TBMM Başkanı Bülent Arınç ve Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan'dan yalanlama geldi. 

Bülent Arınç, iddiaların gerçeği yansıtmadığını belirterek Erbakan'ın söz konusu olan cezaevine girme ihtimalini ortadan kaldırmak adına ellerinden geleni yaptıklarını Cumhurbaşkanı Erdoğan'la istişare ederek o dönemki AK Parti Grup Başkanvekili Saddullah Ergün'ü aradığını ve Erbakan için olumsuz bir durumun ortaya çıkmaması adına gerekli kanuni düzenlemenin yapılması için çalışma yapılması yönünde talimatı kendisinin verdiğini söyledi. 

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan ise O dönem Erdoğan ve AK Parti iktidarının bugün gelinen nokta kadar kurumlara ve devlete hakim olmadığını ifade ederek “Özellikle FETÖ’nün o dönemde çok ciddi bir hakimiyeti söz konusuydu. Orada yaşanan sıkıntılarla ilgili biz tabii başbakanlık düzeyinde değil ama daha alt seviyedeki bürokrasideki, emniyettiki FETÖ’cü unsurların böyle bir tavır içerisinde olduğunu düşünüyoruz. Yoksa Cumhurbaşkanı'nın o dönem Başbakan olarak Erbakan Hocamıza karşı böyle bir tavır içerisinde olacağını düşünmüyoruz” dedi.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
Apple değil, Google yaptı! iPhone'a yapay zeka özelliği geliyor
Apple değil, Google yaptı! iPhone'a yapay zeka özelliği geliyor

Bir süredir Android cihazlarda bulunan yapay zeka tabanlı Circle to Search özelliği artık iPhone'da da kullanılabilecek.

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
ANKET TÜMÜ
Yerel Seçimlerde Hangi Partiyi Güçlü Buluyorsunuz?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu