USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Atların Nalı Temizlenirken Canı Yanar mı? - Webtekno

TikTok'ta, Instagram'da, YouTube Shorts'ta izlediğimiz bu rahatlatıcı videolar pek çok insanın aklına bu soruyu getiriyor. Atlar, doğaları gereği aktif hayvanlardır, bu sebeple bazı bakımlara ihtiyaçları olabiliyor. Peki ama vahşi atlara böyle bir uygulama yapılmazken neden ahır

Atların Nalı Temizlenirken Canı Yanar mı? - Webtekno
28-10-2023 15:47
Google News

Sosyal ÖZETİ| medyada sıkça gördüğümüz at toynağı temizleme videoları garip bir şekilde bizleri rahatlatmakta. Bu durum gerçekten atlar için de rahatlatıcı mı, yoksa acı mı çekiyorlar? Aslında bu sorunun cevabı çok basit, hiçbir canlı acı çektiği hâlde sakin kalmaz, söz konusu atlarsa hiç kalmaz!

Çünkü atlar bildiğiniz üzere, istenmediği bir hareket yapıldığında veya huzursuz olduğu durumlarda bu durumu çokça belli edebiliyor. Peki, atların toynağı neden temizleniyor ve eğer temizlenmezse neler olur?

Öncelikle konuyu hiç bilmeyenler olabilir, o yüzden aşağıdaki videoya göz atmanızda fayda var:

İzlediğimiz videolarda toynak temizliği yapan insanların birçoğu bu konuda uzman kişiler. Kendileri nalbant olarak da biliniyor.

At toynağı temizleme

Genelde videolar atı doğru bir pozisyonda tutulmasıyla ve ayaklarını nazikçe sabit tutmalarıyla başlar. Aslında bu işin uzmanlığı, daha başlangıçta kendini belli ediyor. Eğer rahatsız bir pozisyonda tutulursa veya ayak bilekleri fazla sıkılırsa hâliyle canları yanabilir.

Ancak eminiz ki hiçbir at sahibi bunu istemez, aksi takdirde arka ayaklarını temizlerken suratlarına bir tekme yiyebilirler. Tabii burada atla kurulan güven bağı da çok önemli. Çünkü atlar, diğer hayvanların aksine daha duygusal hayvanlardır ve sahiplerine sadıklardır.

Atların toynak yapısı, insan tırnağına veya saç yapısına çok benzer diyebiliriz. Nasıl ki biz düzenli olarak tırnaklarımıza bakım işlemi uyguluyorsak onlar için de bu bakım gerekli.