USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Asılarak İdam Edilenlerde Ortaya Çıkabilen Ölüm Ereksiyonu - Webtekno

''Meleğin şehveti'' olarak da adlandırılan ve öldükten sonra nasıl meydana geldiğine şaşıracağınız tuhaf bir fenomen: Ölüm ereksiyonu.

Asılarak İdam Edilenlerde Ortaya Çıkabilen Ölüm Ereksiyonu - Webtekno
26-08-2023 21:43
Google News

Ereksiyon ÖZETİ| halinin illa cinsel uyarılma sonrasında erkek bedeninde penisin sertleşmesi olduğunu zannediyorsanız yanılıyorsunuz. Öyle ki, tıbbi bir fenomen de olan ölüm ereksiyonu, cinsel bir istek duyması imkansız olan ölü bir bedende gerçekleşebiliyor.

Özellikle dikey halde idam edilmiş veya asılma yöntemiyle intihar etmiş erkeklerde gözlemlenen ölüm ereksiyonu, sadece ereksiyon haliyle kalmayıp sonucunda da penisten meni sıvısının akması yani boşalma denilen olayın da gerçekleştiği fenomen nasıl oluyor sorusunun cevabını içeriğimizde derledik.

Öncelikle ereksiyon nedir? Erkek bedeni için ne anlama gelir?

İngiliz müzesinde sergilenen, 18. yüzyılda boynundan asılırken vücudu katılaşan bir adamın mumyalanmış penisi .via-text { background-color: rgb(0,0,0); /* Fallback color */ background-color: rgba(0,0,0, 0.4); /* Black w/opacity/see-through */ color: white; font-weight: 300; font-size: 0.75em; position: absolute; bottom: 0%; right: 0; z-index: 2; padding: 5px !important; text-align: left; }

Ereksiyon en basit tabiriyle, bir erkeğin partnerine karşı duyduğu cinsel isteğin artması esnasında meydana gelen penisin sertleşmesi anlamına gelir. Ereksiyon sonucu, erkek fiziksel olarak cinsel birleşmeye hazır hale gelir. Fakat, zannedildiği gibi ereksiyon kavramı, sadece erkeklerde olmaz. Kadınlar da cinsel ilişiye hazırlanmak için benzer bir uyarılma yaşarlar. Kadınların yaşadığı ereksiyon haline ise klitoral ereksiyon denilir ve elbette erkek bedeninde gözlendiği kadar açıkça belli olmaz.

Penis aslında, fizyolojik açıdan da bakıldığında erkek vücudundaki en tuhaf organ sayılabilir. Öyle ki, vücutta görüntüsü, boyu ve işlevi gözle görülür şekilde değişen başka bir organ yoktur. Ereksiyon hali zannedildiği gibi ergenlikle alakalı bir durum değildir. Bebekler, daha anne karnındayken tam bir ereksiyon yaşayabilirler. Hatta çoğu zaman bebeğin penisi hazır doğar. Yani, ereksiyon geçiren bir penisle beraber bebeğin doğması yaygındır.

Penis ereksiyonunun sabah ereksiyonu, yarı ereksiyon gibi birden fazla türü vardır fakat bunlardan en enteresanı muhtemelen meleğin şehveti olarak da adlandırılan ölüm ereksiyonudur. Hala bazı uzmanlarca karşı çıkılan bir fenomen olsa da ölüm ereksiyonu olarak adlandırılan bir durum vardır.

Ölümden sonra vücutta neler oluyor?