USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Asgari ücrete ve emekliye zam gelecek mi? Yılmaz'dan umutlandıran açıklama

Emekli ve asgari ücret zammı ile ilgili hükümetten kritik açıklamalar gelmeye devam ediyor. Cumhurbaşkanı Cevdet Yılmaz, katıldığı bir programda toplumun büyük kesiminin beklediği maaş zamları ile ilgili konuştu. Yılmaz, “Emeklilerimizin sıkıntılarının farkındayız. Temmu

Asgari ücrete ve emekliye zam gelecek mi? Yılmaz'dan umutlandıran açıklama
30-03-2024 14:18
Google News
Emekli ÖZETİ| ve asgari ücret zammı ile ilgili hükümetten kritik açıklamalar gelmeye devam ediyor. Cumhurbaşkanı Cevdet Yılmaz, katıldığı bir programda toplumun büyük kesiminin beklediği maaş zamları ile ilgili konuştu. Yılmaz, “Emeklilerimizin sıkıntılarının farkındayız. Temmuzda yeni bir değerlendirme olacaktır” dedi. Yılmaz, asgari ücret konusunda da değerlendirmede bulundu.Abone ol

Milyonlarca çalışan ve emeklinin gözü maaşlara yapılacak düzenlemelere çevrildi. Toplumun büyük kesimi seçim öncesinde yapılacak köklü değişiklikler ve maaş iyileştirmelerini beklerken, hükümet tarafından da art arda açıklamalar gelmeye devam ediyor.

Cumhurbaşkanı yardımcısı Cevdet Yılmaz, NTV'de hem emekli hem de asgari ücretli için kritik açıklamalarda bulundu.

Ekonomi ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, asgari ücret ve emekli zammı ile ilgili konuştu.

Asgari ücret ile ilgili ciddi düzenlemeler yaptıklarını dile getiren Yılmaz, “Asgari ücrette yüzde 100'ün üzerinde artış yaptık. Asgari ücreti vergiden muaf hala getirdik. Yüz milyarlarca kamuya maliyeti var. Asgari ücretle ilgili prim desteği veriyoruz. Asgari ücrette ciddi düzenlemeler yapmış durumdayız. Sanki herkes bu ücreti vermeliymiş gibi hava oluştu, bunu da kırmamız lazım.” dedi.

Emeklinin zam talepleri

Emekli sayısının 16 milyonu aştığını dikkat çeken Cevdet Yılmaz, “Emekli sayısı çok ciddi bir rakama geldi. Emeklilerimizle ilgili her zaman yanlarında olduk. Geçenlerde yaptığımız düzenlemelerle kanuni artış oranlarına ilave yaptığımız düzenlemeler 300 milyar lira civarında bir tutar oluşturdu. Sayı fazla olunca etkisi de fazla oluyor. Birçok sıkıntıyı yaşadığımız bir döneme rağmen emeklilerimizin yanında olmaya çalıştık. Emeklilerimizin sıkıntılarının farkındayız. Temmuzda yeni bir değerlendirme olacaktır. Önümüzdeki dönemlerde emeklilerimizin sıkıntıları önceliğimiz olacaktır.” İfadelerini kullandı.

Yılmaz, seçim sonrasında OVP ile ilgili yol haritasının hayata geçirileceğini ve çalışmaların devam edeceğini vurgulayarak, “1 Nisan'dan sonra bizi sürpriz beklemiyor. Tam aksine OVP'deki yol haritamız neyse adım adım hayata geçireceğiz. Seçim sonrası spekülasyonları yapanlar oluyor. Bu bir genel seçim değil. Genel seçimlerde milli politikaların değişmesini tartışabilirsiniz. Hükümetin değişme ihtimali vardır, Meclis'in değişme ihtimali vardır. Bugün yerel seçim yapıyoruz. Siyasi olarak baktığınızda milli ve makro politikaların değişmesi için bir zemin yok. Geçen mayısla ilgili yanlış bir mukayese yapılıyor.” diye konuştu.

Enflasyonda düşüş başlayacak

Enflasyonda düşüşün başlayacağını ve etkilerinin görüleceğini dikkat çeken Yılmaz, “Yılın ikinci yarısında enflasyonda belirgin düşüşleri göreceğiz. 3 Temmuz'dan itibaren yıllık bazda düşüş trendini göreceğiz. Önümüzdeki aylarda aylık bazda ivme kaybını görmeye de devam edeceğiz. 2025'te OVP yüzde 15 enflasyon, 2026'da ise tek haneli enflasyon diyoruz. Bütün planımızı buna göre yaptık.” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yerel seçim mitinglerinde ‘emeklinin sıkıntılarının farkındayız’ sözlerinin ardından yaptığı “Emekli maaşlarını tekrar masaya yatıracağız” açıklamaları büyük yankı buldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan emekli maaşlarıyla ilgili temmuz ayını işaret ederek "Temmuz ayında, yılın ilk 6 ayındaki enflasyona göre, emekli maaşlarını tekrar masaya yatıracağız." dedi.

Erdoğan “Milletimizin farklı kesimlerine verdiğimiz sözlerin takibini yapıp yerine getireceğiz. Ekonomi programını kararlılıkla sürdürüp fiyat istikrarını sağlamamız lazım. Emeklilerimizi ve çalışanlarımızı hak ettiği refah seviyesine getireceğiz. Dün verdiğimiz sözleri bugün hatırlamıyoruz diye kulak arkası yapmadık. Yapamayacağımız sözleri asla vermedik. Emeklilikle ilgili içimize sinmeyen adımları gelen talepler üzerine hayata geçirmekten kaçınmadık. Emeklilere ara artışın maliyetini milletimizle paylaşmıştık.” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarının ardından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’dan da açıklama geldi. Bakan Işıkhan, "Nasıl emeklilerimizin refahını artıracak en iyi ve en yeni uygulamaları bugüne kadar hayata geçirdiysek, bundan sonra da aynı şekilde çalışmaya devam edeceğiz. Sayın Cumhurbaşkanımız bugün ifade etti. Temmuz ayında emekli aylıklarını tekrar masaya yatıracağız" dedi.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
GTA 6'nın Çıkış Tarihinde Gecikme Olmayacağı İddia Edildi
GTA 6'nın Çıkış Tarihinde Gecikme Olmayacağı İddia Edildi

Son dönemde sık sık gündeme gelen GTA 6'nın çıkışının gecikeceği iddialarına karşı yeni bir iddia ortaya atıldı.

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
ANKET TÜMÜ
Yerel Seçimlerde Hangi Partiyi Güçlü Buluyorsunuz?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu