USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Arama Kurtarma Köpekleri Nasıl Eğitiliyor?

Yaşadığımız talihsiz deprem felaketi 10 ilimizi derinden sarstı. Afetten sonra dünyanın ve Türkiye'nin dört bir yanından yardıma koşanların arasında can dostlarımız köpekler de vardı. Gece gündüz demeden yüzlerce insanın hayatını kurtaran kahraman köpeklerimizin nasıl eğ

Arama Kurtarma Köpekleri Nasıl Eğitiliyor?
16-02-2023 21:03
Google News

Sıla, ÖZETİ| Lezzet, Talo Tetik, Şilan, Maria, Rita ve arama-kurtarma çalışmalarında hayatını kaybettiği için anılmayı hak eden Proteo... İsimlerini saydığımız bu arama-kurtarma köpekleri ciddi eğitimlerden geçerek hayatlarımızı kurtarmaya geldiler.

Pelerinsiz kahramanların bu aşamaya gelene kadar nasıl bir eğitimden geçtiği ise merak konusu. Eğitmenimizden edindiğimiz bilgilerle konuya açıklık getirmeye çalıştığımız içeriğimiz sizlerle.

Geliştirilmiş hiçbir teknolojik alet, köpekler kadar etkili değil.

köpek burnu

Gelişen tüm teknolojiye rağmen arama-kurtarma faaliyetlerinde en iyi seçenek hâlâ köpekler. Onların burnu, bizim tahmin edebileceğimizden o kadar hassas ki ne termal kamera ne de sismik ses tarayıcısı onlar kadar iyi tespit yapıyor.

Bu sebeple hâlâ tüm arama kurtarma organizasyonlarında köpekler kullanılıyor. Hatta belli standartlara sahip bir arama-kurtarma organizasyonu olabilmek için köpek bir şart.

Köpeklerin arama-kurtarma köpeği olabilmesi için temel kriter: Oyun oynamayı sevmeleri!