USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

App Store rakibi mağazadan iddialı açıklama: Mart'ı bekleyin

iOS için App Store rakibi AltStore güvenli mi? Üçüncü parti mağazadan gelen iddialı açıklamalar meraklandırdı.

App Store rakibi mağazadan iddialı açıklama: Mart'ı bekleyin
26-01-2024 21:33
Google News

Apple, ÖZETİ| geçtiğimiz gün aldığı karar sonrasında App Store alternatifi uygulama mağazalarına izin vereceğini söyledi. Bu durum ise Epic Games Store başta olmak üzere üçüncü taraf platformları heyecanlandırdı. Yeni bir uygulama mağazası olan AltStore, iddialı açıklamalar ile merak uyandırdı.

iOS için App Store rakibi AltStore mağazası neler vadediyor?

Apple, Mart ayından itibaren Avrupa Birliği bölgesinde üçüncü taraf uygulama mağazalarına izin vereceğini açıkladı. iOS'ta App Store'a rakip olmayı planlayan AltStore ise Avrupa pazarı için kendini “yasallaştırma” planlarını açıkladı.

Sosyal medya üzerinden paylaşımlar yapan dijital mağaza, Avrupalı kullanıcıların Nintendo emülatörü Delta ve sanal makine aracı UTM gibi uygulamaları rahatça indirebileceğini dile getirdi. Kullanıcıların App Store'da bulamadığı uygulamalara yer vereceğini söyledi.



Fortnite, iPhone'a geri dönüyor! Ama herkes oynayamayacak

Fortnite, iPhone'a geri dönüyor! Ama herkes oynayamayacak

iOS'ta App Store'a alternatif mağazalar olacak. Bu da Epic Games Store aracılığıyla Fortnite'ın iPhone'a döneceğini gösteriyor.

AltStore aslında şu anda iOS'ta kullanılabiliyor. Ancak ilk olarak Mac veya Windows'ta AltServer programını indirmeniz ve ardından iPhone ile bilgisayarı bağlamanız gerekiyor. AB'nin kararı sonrasında ise AltStore gibi mağazalara doğrudan girmek mümkün olacak.

AltStore yaptığı paylaşımda, “Mart ayında görüşmek üzere Avrupalı dostlar” ifadelerini kullandı. Ancak AltStore'un yükleme sürecini nasıl yöneteceği şimdilik belirsiz.

It’s finally happening — sideloading is coming to the EU!

We’ve started the process of becoming a legitimate “app marketplace”, allowing our European friends to download Delta and other AltStore apps officially for the first time ever!

See you in March ☘️ pic.twitter.com/fIZOV0GtXj

— AltStore.io (@altstoreio) January 25, 2024

Apple, kullanıcıların üçüncü taraf uygulama mağazalarını yönetebileceklerini söyledi. Bu da Epic Games Store ve AltStore gibi platformları iPhone'da rekabete açacak.

Peki siz bu konu hakkında neler düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi aşağıdaki Yorumlar kısmından bizimle paylaşabilirsiniz.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
LG'den, Akıllı Saatlere Çağ Atlatacak Yeni Ekran Teknolojisi
LG'den, Akıllı Saatlere Çağ Atlatacak Yeni Ekran Teknolojisi

LG, akıllı saatler için ürettiği yeni bir ekran tanıttı. Bu ekran, 3 boyutlu görüntüler üretebilme yeteneği ile kullanıcılar için yepyeni bir dönemin başlamasını sağlayacak.

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
Yerel Seçimlerde Hangi Partiyi Güçlü Buluyorsunuz?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu