USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Antalya'da simide zam

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) temmuz ayı olağan meclis toplantısında alınan kararla, birçok unlu ürüne zam yapıldı.

Antalya'da simide zam
28-07-2022 16:22
Google News

Antalya ÖZETİ| Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Temmuz ayı olağan meclis toplantısında ekmek ve diğer unlu mamul ürünleriyle ilgili, artan girdi maliyetleri gerekçesiyle zam kararı alındı.

Ekmek, Un ve Unlu Mamulleri Meslek Komitesi'nden Murat Totoş, Antalya'da 1 Ağustos itibarıyla simitin 5 TL, poğaçanın 6 TL, açmanın 7 TL'den satılacağını, önümüzdeki dönemlerde ekmeğe de zam yapılmasının gündemde olduğunu açıkladı.

ATSO Temmuz ayı olağan meclis toplantısı, ATSO toplantı salonunda gerçekleşti. Gündemde yer alan maddeler meclis üyeleri tarafından oylandı. Mecliste 7'nci Grup Ekmek, Un ve Unlu Mamulleri Meslek Komitesi'nin ekmek, simit ve diğer unlu mamul ürünlerine yönelik güncellenen zam kararları onaylandı. ATSO 7'nci Grup Ekmek, Un ve Unlu Mamulleri Meslek Komitesi'nden Murat Totoş, unlu mamul ürünlerine her geçen gün zam gelmesi ve üreticinin günlük maliyetleri çıkarmakta zorlandığı bu nedenle unlu mamullerdeki ürünlerde fiyat artışı yaptıklarını aktardı. Totoş, 'Unlu mamullerde kullanılan un, ekmeklik un değil. Normal un piyasada 530-550 TL bandında değişirken, unlu mamullerde kullandığımız un 600-650 TL bandında. Doğal olarak böyle bir durumda yani girdilerinizde bir artış olur. Sektörden gelen talep bu yöndeydi. Bunun için zam yapılmasına karar verildi. 4 liralık simit, ayın 1'inden geçerli olmak üzere 5 lira oldu. Poğaça 6, açma 7 lira oldu" dedi.