USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Anoreksiya Nedir? Belirtileri ve Tedavisi

Anoreksiya, günümüzde birçok insanı etkileyen ve özellikle gençler arasında giderek daha yaygın hâle gelen ciddi bir yeme bozukluğudur. Oldukça yaygın olması da anoreksiya nedir, belirtileri nelerdir ve tedavisi konuları da birçok kişinin ilgi alanına girmeye başladı.

Anoreksiya Nedir? Belirtileri ve Tedavisi
06-03-2024 10:12
Google News

Toplumda ÖZETİ| sıklıkla yanlış anlaşılan bu durum, sadece yeme alışkanlıklarıyla değil, aynı zamanda bireyin psikolojisi ve kendine bakışıyla da derinden ilişkilidir. Belirtilerinin yanı sıra nedenleri ile de detaylıca ele alınması gereken bu rahatsızlığın, tedavisi de mümkün.

Eğer anoreksiya yemek bozukluğu yaşıyorsanız veya çevrenizde bu rahatsızlıktan muzdarip kişiler varsa anoreksiya hakkında bilgi edinmenizde fayda var.

Anoreksiya nedir?

Anoreksiya nedir?

Anoreksiya, bilimsel adıyla “anorexia nervosa”; bireyin aşırı kilo kaybı yaşamasına, vücut ağırlığını kontrol altında tutma ihtiyacına ve şiddetli zayıflık korkusuna yol açan bir yeme bozukluğudur.

Bu durum, sadece fiziksel sağlık sorunlarına değil, aynı zamanda ciddi psikolojik problemlere de neden olabilir. Anoreksiya nervoza ve diğer yeme bozuklukları arasındaki temel fark, anoreksiyanın sadece yeme alışkanlıklarını değil, aynı zamanda bireyin kendine bakışını ve vücut imajını da etkilemesidir.

Anoreksiya kimlerde görülür?

Anoreksiya belirtileri

Anoreksiya görülme sıklığına bakıldığında genelde kadınlar karşımıza çıkar ancak bu erkeklerde de var olduğunu gerçeğini değiştirmez. Anoreksiya başlangıç zamanı sıklıkla geç ergenlik veya erken yetişkinliktir. Bu dönemde daha çok yaşanıyor olmasının sebebi de ergenlik döneminde ortaya çıkan vücut değişikliğidir. Ayrıca artan akran baskısı da gençlerin bu rahatsızlığa yakalanmasına neden olabilir.

Anoreksiya ve bulimia arasındaki fark nedir?