USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Ankara'da skandal...Mansur Yavaş park alanını bile satmış

ABB Denetim Komisyonu Başkanı Nihat Yalçın tarafından Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) Başkanı Mansur Yavaş’ın yeni bir hukuksuzluğa imza attığı ortaya çıkarıldı.

Ankara'da skandal...Mansur Yavaş park alanını bile satmış
13-12-2023 18:57
Google News

ABB ÖZETİ| Denetim Komisyonu Başkanı Nihat Yalçın tarafından şeffaf, hesap veren belediye başkanı olacağını söyleyen Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) Başkanı Mansur Yavaş’ın giderayak Ankara’nın Çankaya ilçesi, Cevizlidere Mahallesi’nde bulunan ve bölge halkına ait olan, çoluk çocuğun oyun alanı bin 500 metrekarelik parkın tamamını peşkeş çektiği ortaya çıktı.

"SORUŞTURMA BAŞLATILMALIDIR"

NİHAT YALÇIN; “Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Mansur Yavaş yine bir hukuksuzluğa, kanun tanımamazlığa imza atmıştır. Görevi kötüye kullanan Yavaş, 5 yıllık görev süresi boyunca Ankaralılara sadece sıfırdan 2 tane park yapabilmiştir. Oysa ki Yavaş, eski yönetimlere nazaran ‘betona değil yeşile’ yatırım yapacağını birçok kez belirtmişti. Bu sözüne rağmen Sayın Yavaş, ‘Planlı Alanlar İmar Yönetmeliğinin 19’uncu maddesi hükmünü açıkça ihlal ederek Çankaya ilçesi, Cevizlidere Mahallesi’nde bulunan ve bölge halkına ait olan, çoluk çocuğun oyun alanı olan park alanının tamamını 3 Milyon 300 Bin TL’ye ihale ederek peşkeş çekmiştir. Avukat bir kişinin kanunları böyle, yönetmelikleri, yasaları ihlal etmesi böyle şerefli bir mesleği icra eden diğer meslek erbaplarına olan güveni sarsmaktadır. Yavaş hakkında derhal harekete geçilmelidir. Soruşturma başlatılmalıdır” dedi.

2019 yerel seçimlerinde şeffaf belediyecilik sözü verip, kul hakkı ve yetim hakkı yemeyeceğinin sözünü veren Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) Başkanı Mansur Yavaş’ın 5 yıldır ihalelerde yaptığı usulsüzlükler boyunu aştı. Yavaş son olarak Ankara’nın Çankaya ilçesi, Cevizlidere Mahallesi’nde bulunan ve bölge halkına ait olan, çoluk çocuğun oyun alanı bin 500 metrekarelik parkın tamamını peşkeş çektiği ortaya çıktı.

5 yıldır Ankara’ya hizmet etmek yerine yandaşlarını zengin eden ABB Başkanı Mansur Yavaş’ın şimdi de çocuklara ve bölge halkına ait olan bin 500 metrekarelik parkın tamamını peşkeş çektiği belirlendi.

ABB Denetim Komisyonu Başkanı Nihat Yalçın, “Kızılay’da yürüdüğüm zaman başım dik gezmek istiyorum”, “Benim için çalıyor ama çalışıyor demesinler bu bana yeter” gibi sözlerle Ankaralıları kandırıp oylarını alan ABB Başkanı Mansur Yavaş’ın 5 yıldır yaptıkları halkı perişan etti.

“YAVAŞ KANUNSUZ BİR ŞEKİLDE GÖREVİNİ KÖTÜYE KULLANARAK HALKIN HAKKINI PEŞKEŞ ÇEKTİ”

2019 seçimleri öncesi Ankaralılara birçok vaatte bulunarak halkı kandıran ve daha sonra da algı operasyonları ve mağdur edebiyatı ile vatandaşı kandırmaya çalışan ABB Başkanı Mansur Yavaş, hiçte masum değil. Sayın Yavaş, ne yazık ki 5 yıldır yaptığı bütün ihalelerde usulsüzlükler yapmış. Denetim raporları ile de bunları tek tek tespit edip yargıya başvurumuzu yaptık. Kendi deyimi ile adrese teslim yaptığı ihaleler ile Ankara’ya tek bir çivi çakmadan ABB’yi borç batağına sürükleyen Yavaş, 5 yıllık hizmet süresi boyunca da Ankara’ya sıfırdan sadece iki tane park yapabilmiş bir yöneticidir. Kendi döneminden önceki yapılan projelere sahip çıkmayan Yavaş, halkın hakkını da yandaşlarına kanunsuz bir şekilde görevini kötüye kullanarak peşkeş çekmiştir.” dedi.

“YÖNETMELİĞE RAĞMEN PARKI KURUYEMİŞCİYE PEŞKEŞ ÇEKTİ”

Yalçın şöyle devam etti; “Ankara’nın Çankaya ilçesi, Cevizlidere Mahallesi’nde bulunan ve bölge halkına ait olan, çoluk çocuğun oyun alanı olarak kullandığı bin 500 metrekarelik parkın tamamını peşkeş çektiğini anladık. Planlı Alanlar İmar Yönetmeliğinin 19’uncu maddesi hükmünde yer alan “Park alanlarında Encümen kararıyla Bin metrekare ve üzeri parklarda ahşap veya hafif yapı malzemelerinden yapılmak, kat adedi 1’i, yüksekliği 4.50 metreyi ve açık alanları dâhil taban alanları toplamda yüzde 3’ü, her birinin alanı 15 metrekareyi geçmemek kaydıyla çay bahçesi, büfe, muhtarlık, güvenlik kulübesi, parkın ihtiyacı için gerekli olan asgari ölçülerdeki trafo, parkın işlevini bozmayacak şekilde beton veya betonarme temel içermeyen spor aletleri, yapılabilir.” ifadelerine rağmen Yavaş, bu parkı 3 Milyon 300 bin TL’ye tamamını son zamanlarda açmakta olduğu büyük şubelerle dikkat çeken bir kuruyemiş markasına peşkeş çekti. Bahsettiğim ‘Planlı Alanlar İmar Yönetmeliğinin 19’uncu maddesi hükmüne göre Sayın Yavaş söz konusu parkın sadece yüzde 3’ünü yanı değerlendirebilecekken kanunlara aykırı hareket etmiştir. Avukat bir kişinin kanunları böyle, yönetmelikleri, yasaları ihlal etmesi böyle şerefli bir mesleği icra eden diğer meslek erbaplarına olan güveni sarsmaktadır. Yavaş hakkında derhal harekete geçilmelidir. Soruşturma başlatılmalıdır”


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
Titanik'teki En Zengin Adamın Saati Müzayedede Rekor Kırdı
Titanik'teki En Zengin Adamın Saati Müzayedede Rekor Kırdı

Titanik'in en zengin yolcusu olarak bilinen John Jacob Astor IV'e ait altın bir cep saati, 1,5 milyon dolara satılarak bugüne kadar satılmış en pahalı Titanik antikası oldu.

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor33450
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3434-15
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
ANKET TÜMÜ
Yerel Seçimlerde Hangi Partiyi Güçlü Buluyorsunuz?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu