USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Andorra Hakkında İlginç Bilgiler - Webtekno

Dünyanın en küçük ülkelerinden bir tanesi olmasına rağmen gerçek bir turizm cenneti olan Andorra’yı benzersiz kılan en önemli özellikleri siyasi yapısı ve vergi sistemidir. Bugün hala ülkede bile bulunmayan iki prens tarafından yönetilen Andorra hakkında pek çoğunu ilk kez du

Andorra Hakkında İlginç Bilgiler - Webtekno
08-08-2023 12:48
Google News

Dünyayı ÖZETİ| ne kadar tanırsak tanıyalım ve hakkında ne kadar bilgi edinirsek edinelim hala karşımıza bizi şaşırtan ülkeler çıkmaya devam ediyor. İşte bu ülkelerden bir tanesi de Andorra. Eminiz Andorra adını en azından bir Avrupa seyahati planlarken duymuşsunuzdur çünkü dünyanın en küçük ülkelerinden biri olmasına rağmen burası kelimenin tam anlamıyla bir turizm cenneti.

Aslında Andorra pek de öyle benzersiz bir tarihe ya da doğaya sahip değil. Komşuları olan Fransa ve İspanya’ya gitseniz de benzer şeylerle karşılaşırsınız. Ancak burası yine de epey düşük vergilere sahip bir ülke olduğu için olsa gerek, milyonlarca turist çeken bir yer. Euro kullanılıyor olmasına rağmen vergiler nedeniyle fiyatların uygun olduğu Andorra hakkındaki ilginç bilgilere gelin yakından bakalım.

Andorra hakkında bilgiler:

Andorra’nın benzersiz bir siyasi yönetim yapısı var.Andorra minicik bir ülke.Bazı özellikleriyle dünyada ve Avrupa’da tek olmayı sürdürüyor.Bildiğimiz anlamda değil ama Andorra dünyanın en çok turist çeken ülkesi.Ülkeye giden turistlerin amacı aslında epey farklı.Andorra, dünyanın en güvenli ülkesi.Ülke tam bir tütün cenneti ama sigara içmek yasak.Andorra’nın yaklaşık yüzde 10’u UNESCO dünya mirası.

Andorra’nın benzersiz bir siyasi yönetim yapısı var: