USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Amerikalıların Bize Garip Gelen Davranışlarının Nedenleri

Amerika Birleşik Devletleri, fırsatlar diyarı olarak görülse de bu büyük ve çeşitli ülke, çoğu zaman dışarıdan bakıldığında oldukça şaşırtıcı, bazen de mantıksız gelen birtakım özelliklere sahip.

Amerikalıların Bize Garip Gelen Davranışlarının Nedenleri
02-03-2024 19:18
Google News

Her ÖZETİ| kültürün kendine has gelenekleri, alışkanlıkları ve yaşam tarzı varken Amerika'nın bazı yönleri, dışarıdan bakanlar için kafa karıştırıcı olabiliyor.

İşte biz de sizler için Amerika'da yaşayanların bile zaman zaman "Bu neden böyle?" diye sorduğu, dışarıdan bize garip görünen bazı durumları masaya yatırıyoruz.

İlk olarak en merak edilenle başlayalım: Amerikalılar, evde neden ayakkabılarını çıkarmaz?

evde tek başına

Ayakkabılarla eve girme meselesi, basitçe alışkanlıklarımız ve büyüdüğümüz kültürle alakalı. Amerikalılar genellikle halıdan ziyade parkeleri tercih ediyor, bu da temizliği kolaylaştırıyor. Yani evde ayakkabı giymek onlar için pratik bir tercih.

Diğer yandan, birinin evine çıplak ayakla ya da çorapla girmek bazıları için rahatsız edici olabilir. Ayakkabı çıkarılınca ortaya çıkan çorap lekeleri ya da bakımsız ayaklar... Kimse bunları görmek istemez değil mi?

Amerika'da birisi sizden ayakkabılarınızı çıkarmanızı isterse bu biraz alışılmadık bir durum olarak karşılanabilir ama unutmayın ki herkesin evindeki kurallar farklı.

Konuyu daha detaylı okumak isterseniz buradan ulaşabilirsiniz.

Kahvaltılarda portakal suyu içmeleri de en çok garipsenen durumlardan biri.