USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Amerikalıları Obez Olmaya İten Bu Neden Size Tanıdık Gelecek

Sağlıklı yaşamak, pırıl pırıl bir mutluluk kaynağı. Ancak bu masalın Amerikalılar için karanlık yanı var, o da maliyet. Neden mi? Çünkü sağlıklı beslenmek, birçok kişinin düşündüğünden daha pahalıya mal olabiliyor.

Amerikalıları Obez Olmaya İten Bu Neden Size Tanıdık Gelecek
16-03-2024 13:42
Google News

Bir ÖZETİ| düşünün, markete gidiyorsunuz ve karşınıza iki seçenek çıkıyor: Bir tarafta vitamin ve mineral dolu taze meyveler/sebzeler, diğer tarafta ise kalori değeri yüksek ama besin değeri düşük işlenmiş gıdalar. Tabii ki sağlıklı olanların fiyatı neredeyse her zaman daha yüksek.

"Neden?" diye soruyorsunuz. "Sağlıklı beslenmek neden bu kadar pahalı?" İşte biz de bu sorunun peşine düşüyoruz. Amerika'da sağlıklı beslenmenin, cebi neden yaktığını ve bu durumun altında yatan nedenleri konuşacağız.

Yakın zamanda Journal of Consumer Research'de yayımlanan çalışmalarda, tüketicilerin sağlıklı gıdaların aslında daha pahalı olduğuna inanma eğiliminde olduğu bulunmuş.

Tavuk dürüm

Çalışmalarda, sezginin her iki yönde de işlediği görülmüş. İlk çalışmada tüketicilere sadece fiyat bilgisi sunulduğunda, bir kahvaltı barının sağlıklı olup olmadığına ilişkin algıların fiyata göre değiştiğini gösterilmiş: daha yüksek fiyat = daha sağlıklı, daha düşük fiyat = daha az sağlıklı.

Bir başka çalışmada, tüketicilerden iki benzer tavuk dürümden daha sağlıklı olanını seçmeleri istenmiş. "Sotelenmiş Tavuk Dürüm" 8,95 dolar, "Balzamik Soslu Tavuk Dürüm" ise 6,95 dolar olarak fiyatlandırıldığında, insanlar balzamik yerine sotelenmişi seçmiş.

Yani insanlar, daha sağlıklı olduğuna inandıkları için aktif olarak daha pahalı seçeneği tercih ediyorlardı.

Ancak gerçekten sağlıklı seçeneklerin maliyeti, bütçelerini daha hızlı tüketiyor.