USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Amazon Küçük Eşyaları Bile Neden Büyük Kutularda Kargolar?

Amazon'un diğer kargo firmalarının aksine küçük eşyaları bile büyük kutuların içinde göndermesi daha önce hiç başınıza geldi mi? Aslında bu durum çok sık yaşanıyor. Peki daha küçük kutuyla daha fazla eşya taşımak varken Amazon neden böyle bir yol izliyor?

Amazon Küçük Eşyaları Bile Neden Büyük Kutularda Kargolar?
18-12-2022 15:28
Google News

Uzun ÖZETİ| bir bekleyişten sonra ülkemizde de hizmete başlayan ve fiyat politikasıyla herkesin beğenisini kazanan Amazon, iş kutulamaya geldiğinde diğer firmalara göre çok farklı standartlara sahip. Daha önce kolye, bileklik ya da kitap gibi bir ürün aldıysanız muhtemelen siz de Amazon'un gereksiz büyüklükteki kutularıyla karşılaşmışsınızdır.

Amazon'un küçük eşyaları bile büyük kutularda göndermesi aslında yeni değil. Gerek dünya gerekse de ülkemizde yıllardan beri konuşulan bir konu olan bu durumun aslında birkaç sebebi var.

Amazon küçük eşyaları neden büyük kutularda paketliyor?

Aslında bu durum Amazon'un paketleme sisteminden kaynaklanıyor. Şirket, bu kargolama sürecini yönetmesi için bir yazılım kullanıyor. Bu yazılımın amacı ürünlerin zarar görmeden müşteriye ulaşmasını sağlamak. Bu sebeple kutu seçimi yaparken herhangi bir hasar görmemesi için daha büyük kutular tercih ediyor. Süreç genel olarak yazılım ve robotlarla yönetildiği için bazen karşımıza saçma sonuçlar da çıkabiliyor.

Aslında bu sistem kutunun boyutunu belirlemek için ürün açıklamasını kullanıyor. Satıcı ürün açıklamasını sisteme girerken bir hata yaptıysa (Mesela 1 adet ürünün 6'lı paket boyutuyla girmiş olabilir) yazılım ürünün boyutunu daha farklı algılıyor. Amazon'da çalışan bir paketleyiciye ürünler ve kutular hazır halde geldiği için bu noktadan sonra çalışanın başka bir seçeneği kalmıyor. Ayrıca ürünlerin paketlemesinde bir sorun olmaması için kutunun ağırlığı tartılıyor. Yani kutular o noktada değiştirilirse sistemsel bir sorun oluşabilir. 

Amazon, paketleme sürecinde ürünün hasar görmemesine özen gösteriyor.