USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Altında alış-satış makası en aza nasıl indirilir? İşte kazanmanın ipuçları!

Ekonomi - Altın fiyatları rekor üzerine rekor kırıyor. Altın biriktiren vatandaşlar, alım-satımlarda maliyeti en aza indirmek istiyor. Ekonomist Cüneyt Paksoy, altın alım ve satım için teknik seviyeleri açıkladı, önemli tavsiyelerde bulundu.

Altında alış-satış makası en aza nasıl indirilir? İşte kazanmanın ipuçları!
15-03-2024 16:42
Google News

Altın ÖZETİ| fiyatlarının tarihi zirveleri görmesi ve beklentilerin yukarı yönlü olması nedeniyle vatandaşların altına ilgisi artıyor.

Peki altında kritik seviyeler neler, alım ve satım noktasında hangi seviyeler önemli?

Altında al-sat farkı nasıl en aza indirilir?

Ekonomist Cüneyt Paksoy, Haber7'ye anlattı.

HANGİ ALTIN KAR GETİRİR?

Altında alım-satım işlemlerinin Kapalı Çarşı ve bankalarda farklılık gösterdiğini hatırlatan Paksoy, "Şu an al-sat dönemi değil. Kısa vadeli düşünüp trade etmek isteyen yatırımcılar ise borsada işlem gören Altın S1 Sertifikasına yatırım yapmalı. Bu üründe hem makas farkı yok hem de daha sonra fiziki olarak altını teslim alma imkanı var" diye konuştu. Altın yatırımcısına tavsiyelerde bulunan Paksoy, "Gram altın almak isteyen vatandaşlar, ons altın ve Dolar/TL'nin toplamını hesaplaması halinde gram altının geleceği değeri aşağı yukarı öngörebilir" dedi. Gram altının Kapalı Çarşı'da 2 bin 300-2 bin 400 lira bandında işlem gördüğünü belirten Paksoy, "Yılın tamamında gram altında 2 bin 700 lira ve 3 bin lira seviyelerinin görülebileceğini öngörüyoruz" diye konuştu. Bu bölgelerinin altındaki seviyelerin alım için fırsat olduğuna dikkat çeken Paksoy, kısa vadede alım satım yapmak isteyenleri uyardı. "Şu an  alım satımlar için rasyonel seviyede değiliz" dedi. Altına yatırım yapmak isteyen vatandaşların uzun vadeli düşünmesi gerektiğinin altını çizen Paksoy, "Birkaç senelik periyotta ons altında 2 bin 800-3 bin 300 dolar bandı bekleniyor" diye konuştu.