USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Alper Gezeravcı'nın dönüş yolculuğu ertelendi

Alper Gezeravcı'nın içinde olduğu ekibin uzay istasyonundan ayrılışı ertelendi. Erteleme kararı, Florida kıyılarındaki olumsuz hava koşulları nedeniyle alındı. Dragon kapsülü, 5 Şubat'ta ayrılacak.

Alper Gezeravcı'nın dönüş yolculuğu ertelendi
03-02-2024 08:32
Google News

Alper ÖZETİ| Gezeravcı ile Cumhurbaşkanı Erdoğan arasında tarihi bağlantı! İşte tarihi diyaloglar...

GALERİNİN DEVAMI <p>Uluslararası Uzay İstasyonu'nda geçirdiği <a href=zaman boyunca Türkiye ile sık sık iletişim kuracak olan ilk astronotumuz Alper Gezeravcı uzaydan ilk görüşmesini Cumhurbaşkanı Erdoğan'la gerçekleştirdi.

"><p>Erdoğan, Gezeravcı’nın görev için Uluslararası Uzay İstasyonu’nda bulunmasından kıvanç duyduklarını söyledi.</p><p>Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gezeravcı’ya görevin <a href=hangi aşamasında olduğunu da sordu. Yolculuğun ilk anından itibaren yaşadıklarını anlatan Gezeravcı, "Burada deneyler yapıp sonuçları ülkemize getireceğim." yanıtını verdi.

"><p><strong><em>BAŞKAN ERDOĞAN İLE TÜRKİYE'NİN İLK ASTRONOTU ALPER GAZERAVCI ARASINDAKİ TARİHİ DİYALOGLAR; </em></strong></p><p>Gezeravcı görüşmede, <strong>“Gayet iyiyim. <a href=Türk astronot ve bilim misyonunda görev almaktan mutluluk duyuyorum.” dedi. “Ülkemi temsil etmenin ve bayrağımızı Uluslararası Uzay İstasyonu’nda taşımanın gururunu yaşıyorum.” diyen Gezeravcı, “Kendimize olan özgüvenimizi ayağa kaldırmamıza ve pekiştirmemize imkan tanıdınız, bunun için size minnettarım sayın Cumhurbaşkanım.” şeklinde konuştu.

"><p><em><strong>Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gezeravcı’ya görevinin hangi aşamasında olduğunu sordu.</strong></em><br /><br /><strong>Gezeravcı şu yanıtı verdi:</strong><br /><br />“Öncelikle yer çekimsiz ortamda bulunmak <a href=çok farklı bir deneyim. 8 ayı aşan süre eğitimin ardından, görevime planlı şekilde başladım. Türk astronot ve bilim misyonumuzun en önemli kısmını teşkil eden, bilimsel deneylerimizi hassas şartlarda istasyondaki yerlerine aktarmaktı. Deney düzeneklerimizi Drogon kapsülünden istasyon içerisindeki deney öncesi muhafaza konumlarına naklederek ilk adımı tamamladım. Bunun ardından da planlı takvim dahilinde deneylerimize başladım. Deneyleri tamamlayıp, ülkemize getirmek üzere kayıt altına alıyor olacağım.”

"><p><strong>

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gezeravcı’ya uzay yolculuğunun nasıl geçtiğine yönelik bir soru yöneltti. “Pilot olarak çıktığın irtifadan çok daha öteye geçtin.” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Eminim zorlu bir yolculuk tecrübesi yaşadın.” ifadesini kullandı.

"><p><em><strong>Gezeravcı, Erdoğan’a şu yanıtı verdi:</strong></em><br /><br />“Yolculuğun ilk kısmının amacı Dünya’nın yer çekimine maruz kaldığımız alt atmosfer bölümünü aşarak uzaya ulaşmaktı. Bu kısım yaklaşık 10 dakika sürdü. Yolculuğumuzun en riskli bölümü buydu. Ardından yaklaşık 200 kilometrelik yörüngede Dünya çevresinde tur atarak, hız ve irtifa ayarlamalarını gerçekleştirmeye başladık. Sonrasında istasyonun bulunduğu yörüngeye çıkıp kenetlenmeyi gerçekleştirdik.”</p><p><strong><span data-style="ŞU ANA KADAR HİÇBİR PROBLEM YOK"

Erdoğan, Gezeravcı’ya uzaydaki ortamın vücudunu nasıl etkilediğini de sordu. Gezeravcı, vücudundaki belirgin değişiklikleri anlattı. “Burada normalde tüm vücuduma dağılması gereken sıvılar, vücudumun üst kısımlarına birikiyor.” diyen Gezeravcı, “Şu ana kadar bende hiçbir problem yok.” şeklinde konuştu.

"><p>

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin insanlı ilk uzay misyonunun, bir bilim misyonu olmasının çok değerli olduğunu söyledi. Erdoğan, “Böylelikle bilim literatürüne önemli katkılar sağlayacak çalışmalara, Türk bilim insanları imza atmış olacak. Orada çok farklı alanlarda gerçekleştireceğin deneylerin başarıyla tamamlanmasını ümit ediyorum.” diye konuştu.

"><p>Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gezeravcı'nın görev için orada bulunmasından kıvanç duyduklarını söyledi.</p><p>Erdoğan, <strong> ifadesini kullandı.

"><p><strong>

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gezeravcı'ya "Sen ilk astronotumuz oldun ama son olmayacaksın. Türkiye de insanlı uzay görevi gerçekleştiren ülkeler arasında yerini aldı" dedi.

"><p><strong>

İlk Türk Astronot Alper Gezeravcı, "Deney düzeneklerimizi Dragon kapsülünden deney öncesi muhafaza konumlarına naklederek, ilk görevimi tamamladım." ifadelerini kullandı.

"><p><span data-style=20 OCAKTA KENETLENDİLER

20 Ocak'ta Alper Gezeravcı'nın da içinde bulunduğu Axiom-3 (Ax-3) mürettebatını taşıyan Dragon uzay aracı, 36 saat süren yolculuğun ardından Uluslararası Uzay İstasyonu'na (UUİ) başarıyla kenetlenmişti. Türk, İspanyol-Amerikan, İtalyan ve İsveçli olmak üzere çok uluslu Ax-3 ekibini taşıyan Dragon kapsülünün alçak dünya yörüngesindeki laboratuvar olarak tanımlanan UUİ'ye kenetlenme anı, Axiom Space'in internet sitesinden canlı yayınlanmıştı.

"><p><strong>DENEYİMLERİNİ ÖĞRENCİLERLE PAYLAŞACAK</strong></p><p>Türk astronot, Uluslararası Uzay İstasyonu'nda bulunduğu süre boyunca Türk öğrencilerle de görüşecek. Samsun, Kocaeli, Hatay, Diyarbakır, Konya ve Balıkesir'den üniversite, lise ve ortaokul öğrencileriyle deneyimlerini paylaşacak. Alper Gezeravcı, uzaydan Bakü, Konya, Ankara, İstanbul, Çanakkale'nin fotoğraflarını çekecek. Mersin'in Silifke ilçesi ile <a href=Ağrı Dağı'nı da fotoğraflayacak.

">

Alper Gezeravcı'nın içinde olduğu ekibin uzay istasyonundan ayrılışı ertelendi. Erteleme kararı, Florida kıyılarındaki olumsuz hava koşulları nedeniyle alındı. Dragon kapsülü, 5 Şubat'ta ayrılacak.

Due to unfavorable recovery conditions off the coast of Florida, we are now targeting no earlier than Monday, February 5 for Dragon and the Ax-3 crew to undock from the @space_station. Teams will continue to monitor weather ahead of the next undocking opportunity

— SpaceX (@SpaceX) February 3, 2024

Alper Gezeravcı'nın uzay görevi sona erdiAlper Gezeravcı'nın uzay görevi sona erdi

Alper Gezeravcı'dan savunma sanayii için tarihi deney: MİYOKA!Alper Gezeravcı'dan savunma sanayii için tarihi deney: MİYOKA!

Türkiye uzayda el yükseltiyor! Çalışmalara hız verildiTürkiye uzayda el yükseltiyor! Çalışmalara hız verildi


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
Uçak İndikten Sonra Kapılar Neden Hemen Açılmaz?
Uçak İndikten Sonra Kapılar Neden Hemen Açılmaz?

Yorgun argın bir uçak yolculuğu gerçekleştirmişsiniz, artık uçak inişini gerçekleştirmiş. İniş gerçekleşir gerçekleşmez etrafınızda bir hengâme oluşuyor, çantasını almaya, ceketini giymeye çalışanlar…

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3441+2
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
ANKET TÜMÜ
Yerel Seçimlerde Hangi Partiyi Güçlü Buluyorsunuz?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu