USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Ali Koç'tan Szymanski açıklaması! "Bir rakibimiz tesislerini gezdirmiş"

Tüm Spor - Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, en zor transferin Sebastian Szymanski olduğunu belirterek, "Bir rakibimiz oyuncu tatildeyken sessiz sedasız İstanbul'a getirmiş, tesise getirmiş sonra tatile dönmüş." dedi.

Ali Koç'tan Szymanski açıklaması!
04-10-2023 23:03
Google News

Fenerbahçe'de ÖZETİ| başkan Ali Koç, Sözcü TV'de gündeme dair açıklamalarda bulundu. 

Ali Koç'un açıklamaları şöyle:

TAKIM OLARAK ŞAMPİYON OLDUK"

"Kadın Voleybol Milli Takımımızı, federasyon başkanımızı, eşi benzeri görülmeyen başarıda tuzu olan herkesi tebrik edelim. Bu 3 uluslararası turnuvayı üst üste kazanan başka takım var mı onu da bilmiyorum. Bu başarı aslında kalıcı. Federasyonun mükemmel uygulamalarının sonucu bu, devamı gelecek diye düşünüyorum. Takım olarak şampiyon olduk ancak bizim oyuncularımız da mükemmele yakın performans sergiledi, gurur duyduk."

MELISSA VARGAS KONUSU

"Melissa Vargas'a gelince Malatyalı Melissa. Kendisini tanısanız harika bir insan. Melissa 2018'de Fenerbahçe'ye katıldı, gizemli bir gelişi var. Bizden önceki yönetim süreci başlatmıştı. Melissa'yı keşfeden bizden önceki yönetime teşekkür ediyorum.

Melissa Kübalı ancak Türk olmadan önce Sırbistan oyuncusu oldu. Hem Mehmet Akif Üstündağ'ın hızlı davranması hem de Cumhurbaşkanımızın projeye inanıp ona vatandaşlık vermesi müthiş iş."

KADIN BASKETBOL

"Kadın basketbol yıllardır Fenerbahçe'nin domine ettiği bir alan ama bir türlü Euroleague kupasını alamadık.

5 yıllık süreçte benim yaşadığım en büyük acılardan biri geçen sene final-four'da kendi sahamızda normal sezonda farklı yendiğimiz rakibimize kupayı vermek oldu ama yılmadık ve kupayı aldık.

Şu anda hem erkeklerde hem de kadınlarda EuroLeague şampiyonu olan tek kulüp Fenerbahçe'dir."

EDA ERDEM'İN HEYKELİ

"5 yıllık süreçte verdiğimiz en değerli kararlardan biri Eda Erdem Dündar'ın heykelini yapma kararı oldu. 3 ay içinde bitecek. Tüm heykelleri stadın yanına alma kararı aldık."

5 YILIN MUHASEBESİ

"Ne kadar yönetici olursan ol başkanlık başka bir şey. Bir sürü karşılaştığın yeni konu var. Yöneticiyken yüz yüze gelmediğin bir sürü stratejik karar var.

Büyük beklentilerle geldik ancak diğer alanlarda ne yaparsanız yapın futbolda başarı yoksa diğer başarılar, finansal konular ve birçok konunun çok önemi olmuyor. Anlayışla karşılıyorum çünkü bu kadar uzun süre şampiyon olamadığımız olmadı.

Futbol erkek zayıf, futbol kadında işler iyi gidiyor. Erkek basketbol orta iyi, kadın basketbol mükemmel, tekerlekli basketbol mükemmel, voleybol erkek orta diyeceğim. Voleybol kadın çok çok iyi, olimpik branşlar mükemmel ötesi. Finansal konularda iyi olduğumuzu düşünüyorum. Kurumsallaşmada da iyi olduğumuzu söyleyebilirim."

TRANSFERLER

"Başarılı bir transfer sezonu geçirdik. Sadece almada değil, satmada da. Belki de Süper Lig tarihinin en başarılı satışlarını yaşadık.

Transfer sezonunu başarılı geçirmemizin sebeplerimizden birisi de transferleri erken bitirmemiz. Hem rakiplerimize göre, hem geçmişe göre. Burada üç kişinin başarısı var; Selahattin Baki, Mario Branco ve Okan Özkan."

"DUSAN TADIC HİÇ HESAPTA YOKTU"

"Dusan Tadic hiç hesapta yoktu. Biz Rusya'ya maça gidiyorduk. Bir gün Mario geldi, Tadic imkanı var dedi. Hatta Mario'ya yaş hassasiyetimi biliyorsun dedim. Dzeko'yu aldık bir yaşlı daha almayalım dedim. O da sadece oyuncu almıyoruz, karakter alıyoruz dedi, beni ikna etti."

"SZYMANSKI EN ZOR TRANSFER OLDU"

"En zor transfer Sebastian Szymanski oldu. Fiyat arttıkça arttı. Başka bir rakibimiz transferin onların lehine olması için sert topa girdi. Sonra öğrendik ki bir rakibimiz oyuncu tatildeyken sessiz sedasız İstanbul'a getirmiş, tesisleri gezdirmiş, sonra tatile dönmüş.

Hem süre uzun oldu, hem Ruslar çetin pazarlık yaptı hem de üçüncü faktör olduğu için belki de 1,5-2 milyon daha fazlaya geldi, iyi ki de geldi."

"FRED İÇİN İNGİLTERE'DEN TELEFON GELDİ"

"Fred'e gelince İngiltere'den telefon geldi, "Fred'i isterseniz hemen gelin" diye. Valiz bile hazırlamadan gittiler ve Londra'da işi bitirdiler.

Biz 14 futbolcu aldık, bunların 11'i milli futbolcu. Tecrübeli ve genç futbolcular aldık. Yaşımız bu sene 27.8'e çıktı. Biz geldiğimizde 30'un üzerindeydi ve Avrupa'nın en yaşlı 3. takımıydık."

"JAYDEN OOSTERWOLDE'Yİ ALDIĞIMIZ İÇİN ELEŞTİRİLDİK"

"Oosterwolde'ye hocamız da inandı. Aldığımız için eleştirilmiştik. Jesus ayrılırken "göreceksiniz bu çocuktan çok para kazanacaksınız" demişti."

"RADE KRUNIC'İ HOCAMIZ ÇOK İSTEDİ"

"Çok isteyip de alamadığımız, özellikle hocamızın çok çok istediği Rade Krunic var. Krunic hiç listemizde yoktu fakat bize ayrılmak istiyor dendi, yeni bir macera arıyor.

Kulüpte temasa geçtik. Kulüp yanaşmadı, hocaları hiç istemedi. Süperstar bir oyuncu değil ama yaptıklarını istikrarlı bir şekilde yapıyor."

"LIVAKOVIC'İ 24'ÜNDE İSTEDİK"

"Ryan Kent transferini Şubat ayında yaptık. Becao'yu bir sene önce istedik ama alamadık. Tadic dışında hepsi listedeydi aldığımız oyuncuların. Krunic dışında başarılıyız. Dominik Livakovic 27 yaşında! 24 yaşındayken görüştük ama alamadık. Seneye kontratı bitmese, yine alamayabilirdik. Kent mesela daha süre alamadı ama göreceksiniz nasıl oynayacak. Michy Batshuayi'ye son dakika teklif geldi, onun da orada bitmemiş bir hikayesi var. Kaldığı için çok mutluyum."

"HATALARIMDAN BİRİ BALKAN FUTBOLCULARINA ÇOK ODAKLANMAMAM"

Mesela hatalarımdan biri Balkan futbolcularına çok odaklanmamam. Dzeko ve Tadic 35-37 diyoruz ama genç futbolcuların yapabildiklerini yapıyor.

"BU SENE FARKLI BİR TILSIM VAR"

"Fenerbahçe her zaman tepeyi hedefler. Büyük konuşmayı sevmem ama bu sene farklı bir tılsım var. İsmail hocanın en beğendiğim yönlerinden biri mütevazı, dürüst ve futbolcularla iletişimi çok iyi. Futbolcularla arası çok iyi. Kadrodaysa değilse neden olmadığını takıma hep anlatıyor.

Allah'a şükür 14'te 14. Ama ben iyi başlayıp sonra sıkıntılı noktalara gittiğimizi de gördük. Sonuçlardan ziyade beni daha mutlu eden ortaya konan mücadele gücü, sistem, takım ruhu, birlik beraberlik, kazanma arzusu..."


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
Titanik'teki En Zengin Adamın Saati Müzayedede Rekor Kırdı
Titanik'teki En Zengin Adamın Saati Müzayedede Rekor Kırdı

Titanik'in en zengin yolcusu olarak bilinen John Jacob Astor IV'e ait altın bir cep saati, 1,5 milyon dolara satılarak bugüne kadar satılmış en pahalı Titanik antikası oldu.

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor33450
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3434-15
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
ANKET TÜMÜ
Yerel Seçimlerde Hangi Partiyi Güçlü Buluyorsunuz?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu