USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Ali Koç: "Tarihin en kötüsü, en skandalı..."

Haber 7 - Bayramlaşma töreninde açıklamalarda bulunan Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, "Türkiye Cumhuriyeti'nin yakın tarihte gördüğü en kötü, en skandal TFF başkanı ve yönetim kurulu geride kaldı." dedi.

Ali Koç:
11-07-2022 15:12
Google News

Fenerbahçe ÖZETİ| Kulübü’nün geleneksel bayramlaşma töreni, Kalamış Faruk Ilgaz Tesisleri’nde gerçekleşti. Törende konuşan Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Jorge Jesus önderliğinde şampiyonluğun en büyük adayı olduklarını ifade etti.

Fenerbahçe Kulübü’nün gelenekselleşen bayramlaşma töreni, Kalamış Faruk Ilgaz Tesisleri’nde yapıldı. Başkan Ali Koç ve Yönetim Kurulu Üyeleri’nin yanı sıra, genel kurul üyeleri ve taraftarlar da törende yer aldı. Fenerbahçe Başkanı Ali Koç ve Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu Başkanı Uğur Dündar, bayramlaşmaya gelenleri kapıda karşılayıp tek tek bayramlarını kutladı.

Ali Koç: “Yolumuz açık, şampiyonluğun en büyük adayıyız”

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, “Sevgili Uğur Dündar başkanımız söylenecek her şeyi söyledi. Buradaki herkesin kalbine, duygularına, düşüncelerine çok güzel aktardı her şeyi. Bu coşku daim olsun. Özellikle çocuklarınızı sevgiyle kucaklıyorum. Kurban Bayramınız mübarek olsun. Ülkemizin potansiyeline her geçen gün hızlı adımlarla yaklaştığı, sarı-lacivert başarılarla dolu nice bayramlar diliyorum. Allah tekrarını yaşatsın. Bugün çok fazla konuşmayacağım, 30 Temmuz’da yüksek divan kurulunda konuşacağım. Akdeniz Oyunları’nda 108 madalya aldık ve 27 madalya, Fenerbahçeli sporcular tarafından kazandırıldı. Tüm sporcularımızı kutluyorum. Zor bir seneyi geride bırakıyoruz. Ancak şunu da ifade etmek istiyorum, Akdeniz Oyunları’nda alınan başarı var. Futbol takımımız beklediğimiz başarıyı yakalayamadı, 2. olduk. Ama İsmail Kartal’ın ardından tribünlerin bir araya gelmesi ve oynanan futbol, ilerisi için önemliydi. Erkek basketbol takımımızı da kutluyorum. Son başarılarımızın, Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılına girerken, hedeflediğimiz pek çok başarının habercisidir. 100. yıl şampiyonluğu, bu ülkenin kuruluşunda emeği geçen Fenerbahçe’ye çok yakışacaktır. Çok kısa sürede satabileceğimiz biletlerin tamamı tükendi. Bu durum, Fenerbahçe taraftarının önümüzdeki sezonki düşüncesinin göstergesidir. Bana çok telefon geliyor taleple ilgili olarak, biletleri tüketen taraftarlara teşekkür ediyorum. İlk maçımız 20 Temmuz’da. Buradan başlamak üzere resmi ve özel her maçımızda takımımıza başarılar diliyorum. Sezonu çok kuvvetli bitiren takımımıza yapacağımız ve yaptığımız takviyelerle, Jorge Jesus hocamızın önderliğinde şampiyonluğun en büyük adayı olduğumuzu söylemek istiyorum. Yolumuz açık” dedi.

“Kimse bütün maçları kazanarak şampiyon olamaz”

TFF seçimlerinin yeni gerçekleştiğine dikkat çeken Ali Koç, “TFF seçimleri yeni yapıldı. Mehmet Büyükekşi ve Yönetim Kurulu’na başarılar diliyorum. Kurullar yeni açıklandı ve değerlendirmemi 30 Temmuz’da yapacağım. En azından yönetim kurulunda çok çok iyi niyet var. Bazı atılan adımlar şeffaflık açısından devrim niteliğinde. Tüm şüpheleri minimize etmesi açısından kısa sürede çok önemli adımlar atıldı. Bana göre en azından yakın tarihimizde, Türkiye Cumhuriyeti’nin gördüğü en kötü, en skandal TFF Başkanı ve Yönetim Kurulu’nu geride bıraktık. Bu yönetimin Türk futboluna çok ama çok tahribatı, güven erozyonu, maddi ve idari her açıdan büyük zarar vermiştir. Bunu toparlamak zaman alacaktır. Biz Fenerbahçe olarak yeni yönetime elimizden gelen yardımı vereceğiz. İnanıyoruz ki onların da inancı, Türk futbolunu daha adil ve şeffaf noktaya getirmek. Eski alışkanlıkları görürsek, eski yapısal süreçleri, ilişkilerle yürütülen futbolu görürsek, tepkimizi koyarız. Şurada 3-4 haftada alınan kararlar oldukça önemli. İnşallah onlar da bu samimi bulduğum amaçlarını gerçekleştirirler. Hepimiz 100. yıla kilitlendik. Bu, tüm taraftarlarımıza sesleniştir. Türkiye’ye gelebilecek dünya çapındaki en iyi hocalardan birini getirdik. Tabii ki her şey tozpembe olacak diye bir şey yok. Ama ben inanıyorum ki, Jorge Jesus önderliğinde hedefe gideceğiz. Tabii ki uzun bir sezonda inişler çıkışlar olacaktır, kimse bir ligin bütün maçlarını kazanarak şampiyon olmamıştır. Bir kere biz 1967 yılında namağlup şampiyon olmuştuk. Yalnız bu engebeli yollara girdiğimiz zaman sizlerden ricam her zamankinden çok kenetlenmeniz. Ancak dakika 1 gol 1 misali, yine sosyal medyada karışıklık olması için malum hesaplar çalışmaya başladılar. Birkaç gün önce hocamızı istifa ettirdiler. Ama samimi, iyi niyetli, ancak konulara hakim olmadan bu furyaya katılan taraftarlarımız oluyor. Kenetlenin Fenerbahçe’nin etrafında. Bu tribünler Fenerbahçe’yi şampiyonluğa götürecektir. Hep beraber el ele, yeni sezona hazırlanalım ve takımlarımıza destek verelim. Fenerbahçe çok yaşa” diyerek sözlerini tamamladı.