USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Alexander Djiku'dan transfer itirafı

Tüm Spor - Süper Lig takımlarından Fenerbahçe'nin başarılı futbolcusu Alexander Djiku, birçok transfer teklifi aldığını açıkladı. Djiku, "Fenerbahçe'nin Avrupa'da olması önemliydi" dedi.

Alexander Djiku'dan transfer itirafı
23-11-2023 21:18
Google News

Trendyol ÖZETİ| Süper Lig ekiplerinden Fenerbahçe'nin yıldız oyuncusu Alexander Djiku, Foot Mercato'ya açıklamalarda bulundu. Ganalı savunma oyuncusu, Sarı-Lacivertli takımı neden tercih ettiğini de açıkladı.

"Kariyerimin için bunun çok önemli olduğunu biliyordum"

R. Strasbourg'dan Fenerbahçe'ye transfer sürecini anlatan Ganalı oyuncu, "Kariyerimin için bunun çok önemli olduğunu biliyordum. Bu nedenle kardeşim Jenhisghan (Djiku) ile mümkün olan en iyi seçimi yapmak için düşündük" dedi.

"Strasbourg'u takip ediyorum"

Hala Strasbourg'u takip ediyor musun?

"Evet, tabii ki fırsat buldukça eski takım arkadaşlarımla konuşuyorum. Sezon başlangıcını takip ettim. Onlar için endişelenmiyorum çünkü bu kadroda en azından ilk 10'a girecek kadar kaliteli oyuncular var"

"Birçok oyuncu buradan Avrupa'ya gitti. Fenerbahçe'ye gelmemde etken bu da oldu"

Birçok kulüp seni istiyordu. Fenerbahçe'yi neden tercih ettin?

"Danışmanımla birlikte bu seçime birkaç neden dolayı karar verdik. Öncelikle bize sunulan proje bizi heyecanlandırdı. Dzeko, Tadic, Fred, Livakovic gibi harika isimlerle sözleşme imzalayarak rekabetçi bir takım oluşturmak istediklerini bize anlattılar. Ayrıca kulübün Avrupa Kupası'nda oynuyopr olması da benim tercihim için önemliydi. Fenerbahçe'de kendimi ge gösterebilirdim, çok daha fazla ön planda olabilirim. Fenerbahçe'den daha önce birçok oyuncunun Avrupa kulüplerine gitiğini gördük. Napoli'ye imza atan Kim Min-aje, Real Madrid'e transfer olan Arda Güler ve Simon Kjaer'i de örnek verebilirim. Bu transfer benim kariyerimin sıçraması açısından da önemliydi ve yurt dışına çıkmanın da tam zamanıydı. Burada taraftarlar çok tutkulu. Bu nedenle Fenerbahçe'ye katılmayı tercih ettim"

"Burada kendimi çok iyi hissediyorum"

İstanbul'da nasıl hissediyorsun?

"Burada kendimi çok iyi hissediyorum. Ailem de burada ve buraya adapte oldular. Dolayısıyla Avrupa'nın büyük başkentlerine çok benzeyen bu İstanbul şehrini yavaş yavaş keşfetmenin mutluluğunu yaşıyoruz."

"Fransa'ya kıyasla burada daha tecrübeli oyuncular var"

Süper Lig hakkında ne düşünüyorsun? Ligue 1'den farkları neler?

"Oldukça atletik bir lig. Portekiz veya Hollanda Ligleri gibi Avrupa sahnesinde daha verimli olması gereken çok iy ibir lig. Ayrıca Fransa'ya kıyasla burada daha tecrübeli oyuncuların olduğunu da görüyorum. Ligue 1'de buradakinin aksine antrenman ve takas mantığına kalan çok daha fazla genç oyuncu var. Ayrıca burada sürekli gol atma arzusu ve aynı zamanda çok fazla bireysellik var. Hem küçük hem de büyük takımlar bireyselliğe çok güveniyorlar. Kollektif oyun daha az."

"Fenerbahçe taraftarının en çok taraftara sahip kulübü olduğunu düşünüyorum"

Stadyumdaki atmosfer insanların söylediği kadar iyi mi?

"Açıkçası kariyerim boyunca harika atmosferlerde oynadım. Özellikle Bastia'da veya  Strasbourg'da gibi. Ancak burası gerçekten bir adım daha önde. Türklerin çok tutkulu olduğunu görüyorum. Gerçekten inanılmaz tezahürat ediyorlar. Bunu anlamanız için yaşamanız gerekiyor. Tüm statlarda burada atmosfer harika. Başta Fenerbahçe olmak üzere her yerde çok sayıda taraftar var. Fenerbahçe taraftarının en çok taraftara sahip kulübü olduğunu düşünüyorum."

"Sezona tarihi bir başlangıç yaptık"

Şu anda bir sakatlığın var. Güçlü bir başlangıç yaptınız lige ancak sonra bir düşüş oldu. Bununla başa nasıl çıkıyorsunuz?

"Sezona tarihi bir başlangıç yaptık. Avrupa'nın da en iyi defans yapan takımlarından biriydik. 19 maç üst üste galibiyet almayı başardık. Bu, bu kulübün tarihinde bir ilkti. Bu benim ilk sakatlığım değil ve kesinlikle son da olmayacak. Sağlıklı geri dönebilmek için beslenmeme, fiziksel rehabilitasyon ve tıbbi açıdan elimden gelen her şeyi yapmaya çalışıyorum."

"Yaklaşık dokuz veya on tane eksik oyuncumuz var"

Fenerbahçe son 3 maçta kötü sonuçlar aldı. Neler söylemek istersin?

"Yıl içinde böyle bir dönemin geleceğini biliyorduk çünkü bütün dizilerin bir sonu vardır. Şu anda sakatlıklardan kurtulmuş değiliz. Yaklaşık dokuz veya on tane eksik oyuncumuz var ve temmuz ortasından bu yana 3 günde bir maç oynuyoruz. Milli Takım maçlarını saymıyorum bile. Kasım ortası olmasına rağmen şimdiden 25'ten fazla maç oynadık. Dolayısıyla 3 maçı lehimize çeviremedik. Ama bu konuda endişelenmiyorum. Daha hızlı geri döneceğiz çünkü İsmail Kartal yönetiminde iyi, çok çalışkan ve kazanma zihniyetine sahip bir gruba sahibiz."

"Cengiz Ünder sakatlıktan yavaş yavaş dönmeye başladı"

Ligue 1'de yakından tanıdığımız Cengiz Ünder'le takım arkadaşısın. Onun için işler nasıl gidiyor?

"Geldiğinde sezona iyi bir giriş yaptı. İlk maçında Dzeko'ya asist yaptı. Maalesef sonra sakatlandı. Sakatlıktan yavaş yavaş dönmeye başladı. Çok iyi son pas veren, top süren ve bitiriciliği iyi olan kaliteli bir oyuncu. Bu yüzden takıma fayda sağlamasını sabırsızlıkla bekliyoruz"

Bu sezonki performansı

Bu sezon Fenerbahçe ile 16 karşılaşmaya çıkan Ganalı oyuncu 1 gol kaydetti. Djiku'nun sözleşmesi 30 Haziran 2026 yılına kadar devam ediyor.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
Activision, Polonya'da
Activision, Polonya'da "İddialı" Bir Oyun Stüdyosu Açtı

Activision, Polonya'da "anlatım odaklı ve türleri tanımlayan bir AAA oyun stüdyosu" açtığını duyurdu.

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
ANKET TÜMÜ
Yerel Seçimlerde Hangi Partiyi Güçlü Buluyorsunuz?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu