USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Eğitim

Aksaray'da yeni eğitim-öğretim yılı başladı

2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı Vali Mehmet Ali Kumbuzoğlu’nun katılımıyla Cumhuriyet ilkokulunda yapılan törenle başladı.

Aksaray'da yeni eğitim-öğretim yılı başladı
11-09-2023 16:12
Google News

2023-2024 ÖZETİ| Eğitim-Öğretim Yılı Vali Mehmet Ali Kumbuzoğlu’nun katılımıyla Cumhuriyet ilkokulunda yapılan törenle başladı. okul girişinde Valiye çiçek armağan eden çocuklar okulumuza hoş geldiniz dediler

Cumhuriyet İlkokulu Okul bahçesinde gerçekleştirilen törene Vali Kumbuzoğlunun yanı sıra Vali Yardımcısı Şeyma Polat Balak, Aksaray Belediye Başkan Vekili Yakup Kadri Perek, İl Milli Eğitim Müdürü Metin Alpaslan, öğrenci velileri ve öğrenciler katıldı

Tören saygı duruşunda bulunularak ardından istiklal marşı okundu..

Açılış Konuşmasını yapan il Milli eğitim Müdürü Metin Alpaslan "Aksaray’da 525 okulumuzda 6111 öğretmen ve 9500 öğrencimizle yeni eğitim ve öğretim yılına başladığını" söyledi.

Vali Mehmet Ali Kumbuzoğlu da yaptığı konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

"Yeni bir Eğitim ve Öğretim yılını birlikte kutluyoruz Cumhuriyetimizin 100. Yılında Cumhuriyet ilkokulunda  yapmak ayrıca  gurur vesilesidir. Biliyoruz ki bir milletin muasır medeniyetlere ulaşmasının yolu eğitimden geçmektedir bu yüzden yavrularımızın en iyi şekilde yetişmesi hepimizin ortak hedefidir. Millet Olarak en büyük sermayemiz insan kaynağımız ve beşeri gücümüzdür bu gün ve gelecek te söz sahibi olmak istiyorsak. Bu gücü en iyi şekilde değerlendirmeliyiz çocuklarımızı çağın gerektirdiği ilimle buluştururken manevi değerlerimizi de vermeliyiz yüksek ilmin yaşandığı Aksaray'dayız.

Sevgili Öğrenciler yaz tatilinin sonunda yeni bir eğitim dönemine başlıyoruz. İçinizde ilk kez okula gelen çocuklarımız var onlar ayrı bir heyecan içindeler unutmayın, ilerde sizler bu milletin geleceğisiniz milli ve manevi değerlerimizi sizler gelecek kuşaklara taşıyacaksınız ilim öğrenin bol kitap okuyun hem ailenizin kıvanç kaynağı olacaksınız, araştırmaktan ve sorgulamaktan asla vazgeçmeyin dik durun sizlerin en iyi eğitimi alabilmeniz için devletin tüm imkanlarıyla yanınızdayız."

AİLELERE SESLENDİ

Vali Kumbuzoğlu konuşmasında ailelere ve öğretmenlere de ayrı ayrı seslenerek  "Kıymetli öğretmenlerimiz sizlere güvenimiz sonsuzdur yaklaşık 9500 sayısına ulaşan  çocuklarımız sizlere emanet, malzemesi insan olan öğretmenlik  yükünün ağır bir sorumluluk olduğunun farkındayız ülkemizi muasır medeniyetler seviyesine çıkarmak sizlerin milli ve manevi değerlerimizle vereceğiniz ilim sayesinde olacağının farkındayız. Sevgili veliler sizler çocuklarınıza sahip çıkacaksınız okul veli ilişkilerinde sorumlu davranın sevgili anneler bizzat ailelerin sorumluluğu çocuklarımızın düzgün yetişmesinde önemi büyüktür En iyi Narkotik polisi Annedir çocuklarınıza musallat olanlara fırsat vermeyin çocuklarınızın hareketlerine dikkat ederek sevgiyle hayata bağlayın" dedi

İLK DERS ZİLİ ÇALDI

Vali Kumbuzoğlu ilk ders zilini çalarak eğitim sezonunu başlattı okul içerisinde incelemelerin ardından tören tamamlandı

VALİ KUMBUZOĞLU, ŞEHİDİN KIZINI OKULA GÖTÜRDÜ

Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu; 2016 yılında Diyarbakır Hani’de bölücü örgüt mensuplarının döşediği mayının patlaması sonucu şehit düşen Uzman Çavuş Polat Özbek’in ilkokul çağına gelen kızı Sümeyye Polat’ı makam aracıyla alarak okuluna götürdü. İlk gün heyecanı yaşayan minik Sümeyye Vali Kumbuzoğlu’na sarılarak teşekkür etti.

Babası şehit olduğunda 2 aylık olan minik Sümeyye; büyüyüp ilkokul çağına geldi. Minik şehit kızının ilk okul gününde Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu sürpriz yaparak evlerinde ziyaret etti. Şehit Özbek’in eşi Zeynep kızı  Sümeyye ile bir süre sohbet eden Vali Kumbuzoğlu tüm şehitlere Allah’tan rahmet diledi. İlk gün heyecanı yaşayan minik Sümeyye’ye sarılan Vali Kumbuzoğlu; öğretmen olmak isteyen Sümeyeyi makam aracı ile Hacı Mustafa Demir İlkokulu’na götürdü.

Elini bırakmayan minik Sümeyye’yi arkadaşları ve öğretmeni ile buluşturan Vali Kumbuzoğlu çeşitli hediyeler verdiği öğrencilere başarı dileklerini iletti. Minik Sümeyye ile vedalaşan Vali Kumbuzoğlu her zaman görüşeceklerini ifade etti.

Şehitlerin emaneti çocukları ve ailelerinin her zaman yanlarında olduklarını ifade eden Vali Kumbuzoğlu yaptığı açıklamada; “Şehidimizin emaneti güzel yavrumuzu eğitim öğretim hayatına başladığı ilk günde yalnız bırakmak istemedik. Minik kızımız babasını hiç görmedi. Fotoğraflarından tanıştılar. Devletimizi ve milletimizin her bir ferdi onu kendi evladı olarak bağrına basıyor. Biz de onu ve tüm şehitlerimizin emanetlerini başımızın üzerinde taşıyacağız. Sümeyye ve tüm şehit çocuklarımıza eğitim ve öğretim döneminde başarılar diliyorum” dedi. 


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
Türkiye'ye gelecek mi? BYD hibrit sedan otomobilini piyasaya sürüyor!
Türkiye'ye gelecek mi? BYD hibrit sedan otomobilini piyasaya sürüyor!

Çinli otomobil üreticisi BYD, yeni sedan modeli Qin L'yi piyasaya sürüyor. İşte BYD'nin yeni plug-in hibrit sedanı BYD Qin L'nin detayları.

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
ANKET TÜMÜ
Yerel Seçimlerde Hangi Partiyi Güçlü Buluyorsunuz?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu