USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Akın Akınözü Cumhuriyet Pazar'a konuştu: 'İntikam değil adalet!'

Tuzak dizisinin hayran kitlesini her geçen gün artıran oyuncusu Akın Akınözü ile intikam peşinde koşan karakteri Umut’u ve Akınözü’nün oyunculuğa bakışını konuştuk.

Akın Akınözü Cumhuriyet Pazar'a konuştu: 'İntikam değil adalet!'
27-11-2022 13:13
Google News

İntikamadaleti ÖZETİ| tecelli ettirmek için bir yol mudur? TV8’in yeni yayındönemine epey ses getirerek giren dizisi Tuzak, izleyicisine busoruyu sorduruyor. Dizinin başrolünde Umut karakterine başarıylayaşam veren Akın Akınözü’nün de bu konuda söyleyeceklerivar.

O, bir matematikçi olarak çıktığı yolda düşüncedünyasını felsefeyle zenginleştiren bir oyuncu. Karakterlerini deböyle ele alıyor. Sözü ona bırakalım...

- Tuzak,bir intikamı konu ediniyor. İntikam oldukça güçlü bir duygu.Sizin intikam kavramına bakışınız nasıl?

“Tuzak”aslında adaleti konu ediniyor. Bence bizim hikâyemizde intikam,adaleti bulma yolunda kullanılan duygusal bir yakıtı temsilediyor. İntikam gibi güçlü duygular, kişiyi ele geçirdiğindesağlıksız ve yıkıcı olabilirken kişinin zekâsı ve iradesisayesinde doğru yönlendirilerek adalet gibi daha erdemli amaçlaraulaşmanın anahtarı olabilir.

- KarakterinizUmut'u intikam isteğinde haklı buluyor musunuz?

Evet,adalet isteğinde haklı buluyorum ve beslediği intikam duygusunuçıktığı yolda yönetme becerisine de büyük hayranlıkduyuyorum. Umut, bugüne kadar davasına en inandığım karakter.

- Meslektaşlarınızagöre biraz ilginç bir başlangıç öykünüz var. Oğlunukonservatuvar okumaya yönlendiren bir anne. Ancak aklınırakamlarla bozmuş ve matematik okuyan bir çocuk. Güzel bir sözünüzvar: "Oyunculuktaki problemleri çözmeye yöneldim." Siziniçinizde oyunculuk tutkusunu başlatan şey, düşünme biçiminizeuygun bir yönünü keşfetmeniz miydi?

Aslında,düşünme biçimime uygun olmadığını keşfetmemdi…Matematiksel düşünce tarzımın zorlanacağı ve sınanacağı birbilinmeze yolculuk yapma olasılığı beni heyecanlandırdı. Ama buadımı atmak için bana güç ve güven veren de yine matematikoldu.

- JoachimPhoenix ile ilgili çok güzel bir yorumunuza denk geldim. “MarlonBrando gibi oyunculukta yeni bir sanat yolu yarattı” demişsiniz.Sanırım bu yorumunuz oyunculuk ve analitik düşünce arasındakurduğunuz bağı pekiştiriyor. Siz mesleğinizi, bir karakteroluşturmayı nasıl ele alıyorsunuz? "Her öykünün birmatematiği vardır” denir. Her karakterin de bir matematiği varmı?

JoaquinPhoenix “Joker” filmini, kendi adına hiçbir sahnede ezber,devamlılık ve prova zorunluluğu olmaması şartıyla kabul ediyor.Çünkü oynadığı karakterin kaotik ve spontane matematiğineancak her sahnede bütün olasılıkların açık olması halindeulaşabileceğini fark ediyor. Projenin yönetmeni Todd Philipskurguya gittiğinde elinde bir milyon Joker olduğunu söylemiş…

Biz tek bir Joker izlesek de içinde her an bir milyon farklıolasılığı içeren kaosu hissediyoruz. Bu örnek, hem birkarakteri nasıl ele almak gerektiğini hem de nasıl her karakterinkendine özgü bir matematiği olduğunu açıkça gösteriyor.

- Siziniçin "yeni nesil jön" deniyor. Bu tanımlama üzerindenşunu sormak istiyorum. Klasik jönlük veya başrol oyunculuğununeskisine göre sizce ne gibi farkları var?

Zamanınruhu değiştiği için insanlara hitap eden ifade etme biçimleri dezamanla birlikte değişime uğruyor. Ondan dolayı, bence değerliolan yeni nesil jönlük değil, her neslin kendini anlatma biçimineliderlik edebilecek vasfı ve esnekliği gösterebilmektir.

- Hemenherkesin hayranlık duyduğu bir ilişkiniz var. Aynı zamandaaçıklamalarınız ve davranışlarınızla takdir görüp örnekgösteriliyorsunuz. Peki şöhretin getirdiği olası kötüalışkanlıklar ve davranış biçimlerinden nasıl uzakduruyorsunuz?

Getirebileceğiolası kötü alışkanlıklar ve davranış biçimleri yerinegetirdiği sorumlulukla birlikte hayatıma kattığı değereodaklanarak…

- Ergenlikdöneminizde ABD'de geçirdiğiniz bir zaman var. Neden gittiniz,neler kaldı oradan size?

Ergenlikdönemimin tamamını orada geçirdim. Üniversiteyi okumak içingitmiştim. Ama bugün geriye dönüp baktığımda daha iyianlıyorum ki; dünyanın sayılı üniversitelerinden birindeokumaktan çok, ben aslında 17 yaşımda ailemden ayrılıp dünyanınbaşka bir ucuna, hiç bilmediğim bir kültüre ve coğrafyayagiderek bugün meslek olarak yaptığım oyunculuğa adım atmak içinihtiyaç duyduğum cesareti ve olgunluğu kazanmışım…

UMUT’UN‘PLAYLİST’İ

- Müzikleçok ilgili olduğunuzu biliyorum. Spotify listenizde son günlerdehangi şarkılar öne çıkıyor. Bizimle paylaşır mısınız?

Oynadığımher karakter için yeni bir şarkı listesi hazırlarım. Çekimdönemlerinde de arka planda genellikle karakterim için hazırladığımşarkı listesi çalıyor olur. Umut için bir kaç örnek verecekolursam: Levent Yüksel - Tuana, Pinhani - Dünyadan Uzak, NinaSimone - Sinnerman (Sofi Tukker Remix)

SORUSORMAK DEĞERLİ

- Felsefeyeilginiz var ve sanırım felsefe de okudunuz. Size göre felsefidüşünme biçimi bir insanın düşünce dünyasından çıkıpgündelik yaşantısına, mesleğine ve kararlarına nasıl olumluetkide bulunabilir?

Felsefe,düşünme sanatıdır ve biz felsefe sayesinde soru sormayıöğreniriz. Benim için soru sormak her zaman cevap vermekten dahadeğerli olmuştur çünkü soru sormadan ne gündelik hayatımızdane kariyerimizde ne de aldığımız kararlarda ilerlememiz mümkündeğildir.

Günümüz bilgisayarları cevapları bizlerden dahahızlı, daha doğru hatta daha estetik verebilme seviyesine çoktaneriştiler ama hala soruyu soran bizleriz. Hayatımıza, mesleğimize,kararlarımıza olumlu etkisinden daha da önemlisi felsefe;insanoğlunun özgürce varlığını sürdürebilmesi için ihtiyaçduyduğu en önemli aksiyonlarından birinin okuludur.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
Astronotlar Uzayda Neden Gazlı İçecek İçemiyorlar?
Astronotlar Uzayda Neden Gazlı İçecek İçemiyorlar?

Soda, kola ve bira gibi gazlı içecekler, pek çoğumuzun severek tükettiği içeceklerden olsa da uzayda bunları içmek yasak. Peki neden astronotlar, bu zevklerden mahrum kalıyor?

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
ANKET TÜMÜ
Yerel Seçimlerde Hangi Partiyi Güçlü Buluyorsunuz?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu