USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Akıllara zarar görüntüler... Gerçeklik algımız tamamen değişecek!

Yapay zeka dünyası şu sıralar hiç olmadığı kadar hareketli anlara şahit oluyor. OpenAI ve Google, belki de gerçeklik algımızı tamamen değiştirecek olan Sora ve Gemini yapay zeka modellerini tanıttılar. İşte bilinen bütün detaylar...

Akıllara zarar görüntüler... Gerçeklik algımız tamamen değişecek!
16-02-2024 15:32
Google News

Yapay ÖZETİ| zeka alanında son dönemde akıllara zarar gelişmelere şahit oluyoruz. Geçtiğimiz günlerde en büyük güncellemesini alan Google Gemini yapay zeka modelinin ardından OpenAI'da karşı hamleye geçerek metinden video oluşturabilen OpenAI Sora modelini resmi olarak tanıttı.

İki model arasında inceleme fırsatı bulan uzmanlar, teknolojide bu gelişmeyle birlikte bir kritik eşiğin daha aşıldığını belirtti. Adeta sınırları zorlayacak cinsten olan bu videolara bakıldığında yapay zekanın kendisini çok iyi eğittiği görülüyor.

OpenAI Sora tarafından üretilen videodan alınan bir görüntü | HABER7

AY'A GİTME YARIŞINA BENZİYOR...

Yapay zekanın bu kadar kısa süre içerisinde metinden video oluşturma aşamasına geldikten sonra, iki şirketin arasındaki mücadeleyi Ay'a gitme yarışına benzetiyoruz.

Google ve OpenAI'ın içerisinde bulunduğu bu kıyasıya rekabet içerisinde yaşanan gelişmeler, gerçeklik algımızın ne şekilde değişeceğini düşündürüyor.

Bildiğiniz gibi yapay zeka alanında ilk atılım yapan şirket OpenAI'dı. Google yarışa geriden katılsa da Gemini ile önemli bir adım atmış oldu.

Gelin iki şirket hakkındaki gelişmeleri de birlikte takip edelim...