USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

AK Partili belediye başkanından tepki çeken hareket! Erdoğan ‘ahmak’ demişti

AK Partili Babaeski Belediye Başkanı Fırat Yayla, tepki çeken bir paylaşıma imza attı. Yayla, kutlama mesajlarına yerine CHP'nin arka bahçesi gibi çalışan, Erdoğan ve AK Parti karşıtlığı yapan ADD'ye bağış çağrısı yaptı.

AK Partili belediye başkanından tepki çeken hareket! Erdoğan ‘ahmak’ demişti
06-04-2024 14:23
Google News

Haber7 ÖZETİ| - ÖZEL

Kırklareli'de AK Partili Babaeski Belediye Başkanı Fırat Yayla, seçimi kazandıktan sonra tepki çeken bir paylaşıma imza attı.  

Sosyal medya hesabından çağrıda bulunan Yayla, kutlama çiçekleri yerine CHP’nin arka bahçesi gibi faaliyet gösterdiği bilinen Atatürkçü Düşünce Derneği’ne (ADD) bağış yapılmasını istedi.

Yayla, ADD’nin IBAN numaralarını yazdığı paylaşımında “Kutlama mesajlarınız ve iyi dilekleriniz için teşekkürlerimi ve şükranlarımı sunuyorum. Çiçek gönderimi yerine aşağıdaki bilgileri bulunan derneklerimize bağışta bulunmanızı rica ediyorum.” ifadelerini kullandı.

ADD BAŞKANI BOZKURT: AK PARTİLİLERİ DENİZE DÖKECEĞİZ

AK Partili Yayla'nın bağış çağrısı yaptığı ADD, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti karşıtlığı ile biliniyor.

CHP 26. dönem Milletvekili ve mevcut Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Hüsnü Bozkurt, 2017 Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi referandumu öncesi Halk TV’de Uğur Dündar’ın sunduğu Halk Arenası programında AK Partilileri hedef almıştı.

AK Partilileri denize dökmekle tehdit eden Hüsnü Bozkurt, şunları söylemişti:

"Ben biliyorum, bu millete güvenmek gerek. En az yüzde 60-65 hayır çıkacak. Ama arkadaşlar, de ki 'evet' çıktı, kimse heveslenmesin kardeşim. Biz yine Samsun'dan başlarız, Amasya'ya gideriz, Sivas'a gideriz, Ankara'ya geliriz. Oradan Sakarya'ya, Dumlupınar'a... Sizi İzmir'e kadar kovalamazsak, anamızdan emdiğimiz süt helal olmasın. Sizi de, yedi göbek sülalenizi de, bütün emperyalistleri de yine İzmir'den denize dökeriz."

Hüsnü Bozkurt’un bu sözleri büyük tepki çekmişti. Birçok yerde protesto edilen ve yuhalanan Hüsnü Bozkurt, vatandaşların “Hadi denize dök bizi” tepkisiyle karşılaşmıştı. Tepkilerin ardından çark eden Bozkurt, “Sözlerim, ülkemizi bölmek isteyenlere, emperyalist güçlere ve işbirlikçilerine.” ifadesiyle kıvırmıştı.