USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

AK Partili başkan Erdoğan’ın çarpıcı özelliğini açıkladı: 24 saat açık tutmak zorundasınız

Haber7 stüdyosunda önemli açıklamalarda bulunan Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı, Haber7 Genel Yayın Yönetmeni Osman Ateşli’nin sorularını cevapladı.

AK Partili başkan Erdoğan’ın çarpıcı özelliğini açıkladı: 24 saat açık tutmak zorundasınız
13-05-2023 11:22
Google News

Haber7 – ÖZETİ| ÖZEL

Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı, Haber7 Genel Yayın Yönetmeni Osman Ateşli’nin konuğu oldu. Haber7 stüdyosunda önemli açıklamalarda bulunan Başkan Şadi Yazıcı, Osman Ateşli’nin sorularını cevapladı.

İstanbul Mitingi'yle büyük bir sinerji olduğunu kaydeden Başkan Şadi Yazıcı, İstanbul'daki seçmenin en az yüzde 17'sinin mitinge iştirak ettiğini belirtti. İstanbul'un sahipsiz bırakıldığını belirten Yazıcı, CHP'li İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun vaat ettiği projeleri yapmadığı gibi devam eden projeleri ise tamamlamadığını ifade etti. CHP'nin 'rantsal dönüşüm' diyerek kentsel dönüşüm projelerinin engellediğini kaydeden Yazıcı, buna rağmen 8500 bağımsız alanda dönüşüm yaptıklarını söyledi. İl il dolaşan İmamoğlu'na "Come to İstanbul" çağrısında bulunan Yazıcı, İstanbul'un sahipsiz bırakıldığını sözlerine ekledi. Ayrıca Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın disiplinli bir lider olduğunu belirten Yazıcı, 24 saat telefonlarını açık tutmak zorunda olduklarını kaydetti. Yazıcı, Erdoğan'ın günde 3-4 saat uyuduğunu da sözlerine ekledi.

"İSTANBUL MİTİNGİ MÜTHİŞ BİR SİNERJİ OLUŞTURDU"

Seçimlerle ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Yazıcı, 1 milyon 700 bini aşkın vatandaşın katıldığı İstanbul mitingini değerlendirdi. Yazıcı, “Ben 5 seçim yaşadım, bu 16’ncı seçim olacak. Her seçimdeki o büyük mitinglere katıldım. Bu mitinge katıldığımda ve o kalabalığı gördüğümde şunu gördüm; artık seçimi milletimiz ele almış durumda. Sahaya hakim durumda. Bunu görünce gerçekten millet artık ‘Bu seçimin sonucu ben belirlerim’ dedi. Çok müthiş bir sinerji oluşturduğunu düşünüyorum.” dedi.

"SEÇMENİN YÜZDE 17’Sİ MİTİNGE GELDİ"

Milletin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sahip çıktığını ve mitingden 2-3 saat öncesinden yolların tıkandığını vurgulayan Yazıcı, “10 milyon seçmeni olan bir ilde, 1 milyon 700 bin katılım demek zaten seçmenin nereden baksanız yüzde 17’si miting alanına gelmiş. Bu çok ciddi bir rakam. Bu dünya tarihinde de konuşulacak derecede de büyük bir miting.” ifadesinde bulundu.

"KİMİN İŞİNE YARADIĞINA BAKMAK LAZIM"

CHP’li İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Erzurum’da bulunduğu alanda yaşanan provokasyon ile ilgili konuşan Yazıcı, “Ben siyasi arenada da 22 yıldır siyaset yapıyorum şiddeti asla tasvip etmeyiz ve böyle bir şeyi kabul etmeyiz. Bir hadise olduktan sonra o hadisenin kimin işine geldiği, kimin işine yaradığına bakıp ona göre hadisenin anatomisini fizyolojisini detayını çözmeye yönelmek lazım. Böyle bir şeye niye tenezzül edilir? Ve bunun fayda sağlayanları bakılır. Burada miting yapmak öncelikle kendi taraftarınızı tehlikeye atmaktır. Bir siyasi sorumluluk açısından doğru bir karar olmadığını düşünüyorum.” diye konuştu.

Gaziantep’te CHP'li Meclis Üyesi Ersin Atar’ın da aralarında bulunduğu CHP’li grubun AK Partililere silahlı saldırı düzenlemesine tepki gösteren Yazıcı, “Bakış açınız çok önemli, her şeye adil ve adaletli bakmak lazım. Senin olayın benim olayım diye bir şey yoktur.” ifadesinde bulundu.

"YAŞADIĞIM EN KÖTÜ OLAYLARDAN BİRİSİYDİ"

Arıtma tesisinin üçüncü ünitesinin açılışına davet edildiğini ve orada yaptığı konuşma sırasında Ekrem İmamoğlu ile davetliler tarafından hakarete uğradığını belirten Yazıcı, şu ifadelerde bulundu:

“Tuzla'da en önemli problemlerden bir tanesi koku meselesiydi. Ve bu 3 tane arıtması olan organize sanayileri olan bir yerde çok önemli ve koku nedeni olan bir arıtmanın üçüncü ünitesinin açılış töreni... Dolayısıyla birinci ünitesi-ikinci ünitesi yapılmış, üçüncü ünitesinin açılışı yapılıyor. Ben aslında davet edildim. Tuzla’nın en önemli bir problemi konusunda böyle bir programa katılmazsam ilgisizlikle suçlanabilirdim. Ben gittiğimde bazı brifingler aldım. Yakma Tesis'in olmadığını öğrendik. Ama söz hakkı verildi. Konuşma yapacağım söylendi. Ben de tabi ki belediye başkanı olarak büyükşehir belediye başkanını yakaladığımız yerde bir şey talep ederiz.

Koku meselesi için üçüncü ünitesinin açılacak olan yerin birinci ünitesini, 1994'te belediye başkanı olan sayın Cumhurbaşkanımız temelini atmış ve açmış. İkinci ünitenin temeli atılmış, başlanmış, açılmış. Üçüncü ünitenin de rahmetli Kadir Topbaş döneminde temeli atılmış, yüzde 25'i bitirilmiş, gerisi tamamlanıyor. Dolayısıyla geçmişe yönelik bir teşekkürle başladım. Üçüncü ünitesinin başlangıcına kadar kadar emeği geçen liderlere teşekkür etmek, hem insani hem İslami bir tavırdır. Böyle bir tavır gösterince bir homurtular başlandı. Bununla beraber konuşmam sabote edilmeye başlandı.

Şu anda hala bitirilmeyen 2019'dan bu yana olan projelerden bahsettim. Bahsedince de işler iyice karıştı. Ama şahsıma, partime Sayın Cumhurbaşkanımıza hakarete varan ifadeler duyunca ben de bitirirken, ‘Unutmayın ki, şu anda Tuzla'da sayın Cumhurbaşkanımızın belediye başkanlığı döneminde yaptığı eserler ve hizmetler var. Hala bizim Tuzla halkımız kullanıyor’ dedim. ‘Bu yaptığınız tavrı kınıyorum, o isme karşı yapılan bu hakareti hiç doğru bulmuyorum. Söz ve kürsü özgürlüğümde böylesine hakaretvari ifadelerle kullanılan bir güruh tarafından kullanılmasını ben de protesto ediyorum’ tepkisinde bulundum. Siyasi hayatımda hiç görmediğim bir şey. Açılan tesiste emeği geçenlere teşekkür etmekten başka yaptığımız bir şey yoktu. Vatandaş üzerime yürüdü, kendisi benim provokasyon yapmakla suçladı. Davet ettiğiniz bir kişiye bu tavırların sergilenmesi özgürlük naraları atan bir kesime yakışmayan bir tavırdı. Benim hayatımda yaşadığım en kötü olaylardan bir tanesiydi.”

"NE SÖZLERİNİ TUTTULAR NE DE YAPILAN PROJELERİ TAMAMLADILAR"

İBB’de aksayan projelerle ilgili açıklamada bulunan Yazıcı, İmamoğlu'nun söz verdiği vaatleri yerine getirmediği, hatta devam eden projeleri ise tamamlamadığını söyledi.