USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

AK Partili adaydan peş peşe müjdeler! Haber7'ye açıkladı

Haber7 ekranlarında Osman Ateşli'nin konuğu olan AK Parti Sultanbeyli Belediye Başkan adayı Ali Tombaş, 5 yıllık proje ve vaatlerini açıkladı. Tombaş, CHP'li İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun metro aldatmacasını da afişe etti.

AK Partili adaydan peş peşe müjdeler! Haber7'ye açıkladı
23-03-2024 13:13
Google News

Haber7- ÖZETİ| ÖZEL

31 Mart yerel seçimlerine sadece 8 gün kaldı. Adaylar artık sahadaki çalışmalarının sonuna yaklaşırken seçmen ise sandık kararlarını netleştirmeye başladı. 

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından,  AK Parti Sultanbeyli Belediye Başkan adayı olarak gösterilen Ali Tombaş, Haber7 ekranlarında Haber7 Genel Yayın Yönetmeni Osman Ateşli'nin sunduğu 'Gündem Masası' programına konuk oldu. Gelecek 5 yıl için planlarını, projelerini ve vaatlerini anlatan Tombaş, Sultanbeyli'de yaşayan vatandaşlara çeşitli müjdeler verdi. 

Tombaş, CHP'li İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Samandıra'daki metro aldatmacasını da Haber7 aracılığıyla afişe etti. 

İşte Sultanbeyli Belediye Başkan Adayı Ali Tombaş ile yaptığımız röportaj:

100 PROJE İLE GELİYORUZ

Seçimlere çok az bir süre kaldı. Sahadaki durum nasıl, çalışmalarınız nasıl gidiyor?

Sultanbeyli’de uzun zamandır siyaset yaptığımız için sahayı iyi tanıyoruz. Şu anda iyi bir seçim atmosferi var. İnşallah bu havayla birlikte 31 Mart’ta seçimi kazanacağımıza inanıyoruz.

Geniş kapsamlı bir lansman toplantınız oldu. Sultanbeyli’ye değer katacak 100 önemli projeyi vatandaşların bilgilerine sundunuz. İlçenize değer katacak projelerinizi açıkladınız. Bizlere de tekrardan anlatır mısınız?

Projelerimizi hazırlarken Sultanbeyli’de yaşayan vatandaşlarımızın beklentileri nedir diye araştırdık. Daha sonra ilçemizi marka haline getirecek 100 proje ortaya çıkardık.

KENTSEL DÖNÜŞÜMÜ MERKEZİ YÖNETİM VE YEREL YÖNETİM GARANTÖRLÜĞÜNDE SÜRDÜRECEĞİZ

Kentsel dönüşüm meselesi her ilçede olduğu gibi burada da önemli. İlçenin yapı stokunu sağlamlaştırmak adına ne gibi çalışmalarınız olacak?

İlçemizin yapı stokunun yüzde 70’i 2000 yılından öncesine ait. İlçemizde mülkiyet sorunu çözüldüğü için şu ana kadar yapıların yüzde 30’u yenilenmiş durumda. Biz göreve geldiğimizde, önce riskli binaları belirleyip vatandaşlarımızla oturup konuşacağız, Merkezi yönetim ve yerel yönetim garantörlüğünde elimizden geleni yapıp kentsel dönüşüm konusuna hız vereceğiz.

Sultanbeyli geçmişte tapu problemleri ile alakalı birçok kez haber olmuş bir ilçe. Bu konu hangi ölçüde çözüldü, şu anki durum nedir?

Geçtiğimiz dönem belediye başkanımıza çok teşekkür ediyorum ciddi bir mücadele verdi bu konuyla alakalı. Ve Ak Parti Hükümetimiz, Cumhurbaşkanımız hem meclisten Sultanbeyli’ne özel kanun çıkararak, bakanlar kurulu kararı çıkararak bu problemi çözdü ve vatandaşlarımız da tapularına kavuştu. Şu anda Sultanbeyli’de tapuyla alakalı mülkiyetle ilgili bir problem yok.

İLÇEMİZİ DEMİR AĞLARLA ÖRECEĞİZ

Bir diğer mesele ulaşım meselesi. İstanbul’un pek çok ilçesinde olduğu gibi Sultanbeyli’de de ulaşımla ilgili bazı problemler söz konusu. Tabi ilçeye gelmesi beklenen bazı metro hatları var sizin de bu yönde vaatleriniz arasında bulunuyor. Mesela demişsiniz ki üç metro hattının ilçeden geçmesini sağlayacağız. Bunu nasıl sağlayacaksınız?

Şimdi Sultanbeyli Ak Parti döneminde 2019’da aslında metroyla ilgili ihaleler ve hazırlıklar yapılmıştı. Fakat yönetim değişikliği olduğu için bu dönemde 5 yıldır Çekmeköy, Sancaktepe ve Sultanbeyli metro hattı maalesef açılamadı. İnşaatı devam ediyor. Biz Murat Kurum Başkanımızla birlikte 1 Nisandan sonra özellikle Çekmeköy, Sancaktepe ve Sultanbeyli hattını hızlı bir şekilde vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız. Bir diğer hat Yenidoğan, Devlet hastanesi ve Sultanbeyli hattı bu çok önemli bir hat bunu hayata geçireceğiz yine Sultanbeyli Kurtköy ve Sabiha gökçen havalimanına bağlantılı olan hattımız var ve bu şekilde Sultanbeyli ilçemizi demir ağlarla örmüş olacağız.

MEVCUT YÖNETİME KALIRSAK METROLARI AÇAMAYIZ

Geçtiğimiz hafta bir açılış yapıldı. Bu açılış sonrasında sizin de açıklamalarınız oldu. Bu metro tamamlanmadan mı açıldı, inşaat halindeyken mi açıldı? Nedir son durum?

Murat Kurum Başkanımız ilçemizde bir miting yaptı. Çok coşkulu ve heyecanlı bir mitingdi. Metro ile yaptığı açıklamalara Ekrem İmamoğlu’nun danışmanı sosyal medyadan yanıt vererek, 16 Mart’ta vaat ettikleri yeri açıyoruz dedi. Bizde inceledik 16 Mart’ta Samandıra’da açılışları var. Elimizde olan görüntüleri vatandaşlarla paylaştık. Bırakın Mart ayını 2 yıl daha açamazlar bu hattı. Ama Murat Kurum başkanımızla birlikte 1 nisandan itibaren nasıl metro yapılır göstermiş olacağız.