USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

AK Parti ve MHP'li vekillerden AKPM'de dünyaya insanlık dersi

AK Parti ve MHP'li milletvekilleri, Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi (AKPM) İlkbahar Oturumu'nda İsrail'in Filistin'e yönelik devam eden saldırılarına ilişkin çarpıcı ifadeler kullanarak önemli mesajlar verdi.

AK Parti ve MHP'li vekillerden AKPM'de dünyaya insanlık dersi
23-04-2024 18:07
Google News

Merkezi ÖZETİ| Fransa'nın Strazburg kentinde bulunan Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi’nde (AKPM)  İlkbahar Oturumunda,  Ankara Milletvekili Zeynep Yıldız, AK Parti İstanbul Milletvekili Sena Nur Çelik Kanat, Konya Milletvekili Meryem Göka ve MHP Konya Milletvekili Konur Alp, İsrail'in Gazze'de devam eden saldırılarına ilişkin konuşma yaptı.

AK Parti Milletvekili Sena Nur Çelik Kanat, İsrail'in Gazze'yi açık hava hapishanesinden toplu mezara dönüştürdüğünü kaydettiği konuşmasında şunları söyledi;

"İSRAİL, AÇLIĞI SAVAŞ SİLAHI OLARAK KULLANIYOR"

İsrail, Gazze'yi açık hava hapishanesinden toplu mezara dönüştürdü. 34.000'den fazla insanı, 14.000 çocuğu, 10.000 kadını, yüzlerce gazeteciyi, yardım görevlisini ve doktoru katletti. 75.000'den fazla insanın yaralanmasına neden oldu ve 1.7 milyon kişiyi zorla yerinden etti. Gazze'deki sivil altyapının %70'ini tahrip etti. İsrail, insani yardımların Gazze'ye ulaşmasını kasıtlı olarak engellemeye devam ediyor.

Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcısı Josep Borrell'in ifade ettiği gibi İsrail, Gazze'de kıtlığa sebep oluyor ve açlığı bir savaş silahı olarak kullanıyor. IPC'ye (Entegre Gıda Güvenliği Aşama Sınıflandırması) göre, Gazze'de insanların %100'ü yeterli gıdaya erişemez durumda. Bu eşi görülmemiş bir durum. Şimdiye kadar IPC raporlarının hiçbiri dünyanın herhangi bir yerinde bu kadar ciddi seviyede bir gıda güvensizliği krizi tespit etmemişti.