USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Ağızdan Solumak Yüz Profilinizi Değiştirebilir!

İlkokul yıllarından beri ağızdan solumanın zararlı olduğu belirtilir. Fakat o dönemlerde olan çocuklar için bunun önemi çok ayrı seviyededir. Gelin, ağızdan solumanın uzun vadede sebep olacağı etkilere bakalım.

Ağızdan Solumak Yüz Profilinizi Değiştirebilir!
17-08-2022 23:55
Google News

Vücudumuzun ÖZETİ| her bir sistemi diğerini destekler ve hepsi kendi görevini yerine getirerek en verimli hâlde yaşamımızı sürdürebilmemiz için gayret gösterir. Solunum sistemimiz ve dolaşım sistemimiz örnek olarak vücudun temizliğini sağlamak adına birbirine yardımcı olur. Diğer sistemlerin de kendi aralarında buna benzer bağlılıkları vardır.

Fakat bunların işlevselliğini etkileyecek etkenlerle karşılaşıldığında vücutta bazı sorunlar ortaya çıkabilir. Bu etkenlere örnek olarak ağızdan solumayı göstereceğiz. Söz konusu durumda vücut, alışılmışın dışında bir işleyişle karşı karşıya kaldığından ona ayak uydurmak zorunda kalıyor ve bu yüzden sorunlar ortaya çıkıyor.

Yıllardır küçük yaştakilere bunun önemi vurgulanır fakat yine de değinmekte fayda var. Ağızdan ve burundan solumanın arasındaki fark tam olarak ne?