USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

AFAD'dan son dakika Zonguldak açıklaması: Bir kişinin cansız bedenine ulaşıldı

Zonguldak'ta heyelan sonucu toprak altında kalan anne ve oğluna ulaşmak için yapılan çalışmalar, günün ilk ışıkları ile yeniden başladı. AFAD'dan yapılan açıklamada bir kişinin cansız bedenine ulaşıldığı bildirildi.

AFAD'dan son dakika Zonguldak açıklaması: Bir kişinin cansız bedenine ulaşıldı
10-12-2023 11:18
Google News

Zonguldak'taki ÖZETİ| heyelanda 21 personel göçük altında kalmıştı! Bakanlık, Valilik ve AFAD'dan son dakika açıklaması

GALERİNİN DEVAMI <p>Zonguldak'ta heyelan nedeniyle yıkılan tek katlı müstakil evin olduğu bölgede çalışma yürüten ekipten 21 kişi, ikinci heyelanda yaralandı.</p><p>Kentte <a href=etkili olan yağış sonucu Asma Mahallesi Tulumba Sokak'ta heyelan yaşandı.

"><p>Sokaktaki tek katlı müstakil ev, üzerine gelen toprak ve kaya parçalarının etkisiyle yıkıldı.</p><p>Durumun bildirilmesi üzerine bölgeye AFAD, itfaiye, polis, jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi.</p><p>Ekipler, evde olduğu değerlendirilen anne ve oğlunun kurtarılması için çalışma başlattı.</p><p>İkinci bir heyelan meydana gelen bölgede, çalışma yürüten ekipten 21 kişi yaralandı. Yaralılar, hastaneye kaldırıldı.</p><p>Ekiplerin anne ve oğlunu <a href=kurtarma çalışmaları devam ediyor.

"><p>Bölgede bulunan evler güvenlik tedbiri <a href=olarak tahliye edildi.

"><p>Öte yandan Zonguldak Valisi Osman Hacıbektaşoğlu ve diğer ilgililer de bölgeye geldi.</p><p><strong>İÇİŞLERİ BAKANLIĞI: HAYATİ TEHLİKESİ OLAN ARKADAŞIMIZ YOK</strong></p><p>İçişleri <a href=Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, Zonguldak'ta meydana gelen heyelanlara ilişkin, "Hastaneye kaldırılan 21 yaralıdan 15'i ayakta tedavileri tamamlanarak taburcu edildi, 4'ünün Atatürk Devlet Hastanesi'nde, 2'sinin Bülent Ecevit Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedavilerine devam ediliyor. Allah'a hamdolsun hayat tehlikesi olan arkadaşımız yok. Birinin ayağında kırık, diğerlerinde doku zedelenmesi var." dedi.

"><p>Karaloğlu, İl Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezi'nde (GAMER) Zonguldak'ta aynı bölgede meydana gelen iki heyelanla <a href=ilgili yetkililerden bilgi aldı.

"><p>Daha <a href=sonra açıklama yapan Karaloğlu, saat 19.53 civarında Zonguldak merkez ilçesi Asma Mahallesi Tulumba Sokak'ta heyelan meydana geldiğini, heyelan nedeniyle tek katlı bir evin yıkıldığını ve Perihan Çakar (82) ile oğlu Sait Çakar'ın (51) göçük altında kaldığını söyledi.

"><p>Karaloğlu, ihbar alınır alınmaz AFAD, Zonguldak Belediyesi, jandarma, polis, sağlık, UMKE ekipleri ile TTK'nin madencilerinin, bölgeye intikal ettiğini ve <a href=arama kurtarma faaliyetlerine başladığını kaydetti.

"><p>Bölgede yağışın devam ettiğini, saat 22.00 civarında arama kurtarma faaliyetlerinde bulunan ekipten 21 kişinin ikinci heyelanda yaralandığını dile getiren Karaloğlu, "><p><strong>'HALA RİSK VAR'</strong></p><p>Karaloğlu, arama kurtarma faaliyetleriyle ilgili,<strong> gün doğumundan sonra saat 08.00'dan sonra yeniden arama kurtarma faaliyetlerine başlayabileceğiz." dedi.

"><p><strong>'14 EVİMİZ TAHLİYE EDİLDİ'</strong></p><p>Zonguldak bölgesinde 48 saattir yağmurun aralıksız devam ettiğini, metrekareye şu ana kadar 87 kilogram yağmur yağdığını <a href=Meteoroloji Bölge Müdürlüğü verilerinden öğrendiklerini aktaran Karaloğlu, şöyle devam etti:

"İnşallah sabah ilk ışıkla beraber arama kurtarma faaliyetlerine devam edeceğiz ve Perihan Çakar ve Sait Çakar isimli iki vatandaşımızı da o bölgeden alırız diye temenni ediyoruz. Bölgede risk altında olan 14 evimiz de tahliye edildi. Bu 14 evden 42 vatandaşımız çıkarıldı. Sayın Valimiz bu vatandaşlarımıza kalma yerleri sağlamıştı fakat vatandaşlarımız kendi akrabalarının yanında kalmayı tercih ettiler. Biz yarın inşallah yine AFAD ekipleri, belediye ekipleri, TTK'nin ekipleri, jandarmamız, emniyetimizle arama faaliyetlerine devam edeceğiz."

"><p>Karaloğlu, ilk heyelanın altında kalanların yerinin tespitine yönelik soru üzerine, <strong>İkinci heyelanda da yerinin çok değiştiğini varsaymıyor arkadaşlar. Ama ikinci vatandaşımızın yeriyle ilgili şu anda bir bilgimiz yok." dedi.

"><p>İçişleri Bakan Yardımcısı Karaloğlu'nun açıklamasında, Zonguldak Valisi Osman Hacıbektaşoğlu, Zonguldak <a href=AK Parti milletvekilleri Muammer Avcı ve Saffet Bozkurt, CHP Zonguldak Milletvekili Eylem Ertuğ Ertuğrul, Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, AFAD Genel Başkanı Okay Memiş, AK Parti İl Başkanı Mustafa Çağlayan da yer aldı.

"><p><strong>VALİLİKTEN AÇIKLAMA</strong></p><p>muhabirine, ilk heyelanda yıkılan tek katlı müstakil evin bulunduğu bölgede ekiplerin çalışması sırasında meydana gelen ikinci toprak kaymasında 21 kişinin <a href=yaralı kurtarıldığını söyledi.

"><p>İlk heyelanda iki kişinin (anne ve oğlu) yıkılan evin enkazı altında kaldığını aktaran Hacıbektaşoğlu, kalan var mı yok mu diye her ihtimale karşı. İlk heyelanda kalanlar dışında heyelan altında kimse olmadığını değerlendiriyoruz." diye konuştu.

">

SON DAKİKA HABERİ: Zonguldak'ta etkili olan yağışın ardından dün saat 19.00 sıralarında Perihan Çakar (82) ile oğlu Sait Çakar'ın (51) yaşadığı ev, heyelan sonucu kayan toprağın altında kaldı. İhbarla üzerine ekipler, arama-kurtarma çalışması başlatıldı.

Çalışmalar sürerken, 2'nci heyelan yaşandı. Bu kez AFAD ve itfaiye personelinden oluşan 21 kişi, göçük altında kaldı. Bölgeye Türkiye Taşkömürü Kurumu madencileri sevk edildi.

21 personel kurtarılırken, bölgedeki evler tahliye edildi. Enkazdaki anne ile oğlunu kurtarma çalışmaları ise günün ilk ışıkları ile yeniden başladı. Öte yandan kurtarılan personelden 15'ni taburcu olduğu, 6'sının ise hastanede tedavilerinin sürdüğü bildirildi.

BİR KİŞİNİN CANSIZ BEDENİNE ULAŞILDI

Arama kurtarma çalışmalarının sürdüğü bölgeden acı haber geldi. AFAD, toprak altına kalan iki kişiden birinin cansız bedenine ulaşıldığını duyurdu.

AFAD'dan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; 9 Aralık 2023 tarihinde Zonguldak ilimiz merkez ilçesi Asma Mahallesi'nde iki katlı bir ev heyelan sebebi ile çökmüş, 2 vatandaşımız göçük altında kalmıştır.

Arama kurtarma çalışmaları sonucunda bir vatandaşımızın cansız bedenine ulaşılmış olup, göçük altında kalan 1 vatandaşımızı arama kurtarma çalışmaları devam etmektedir. Hayatını kaybeden vatandaşımıza Allah'tan rahmet, ailelerine ve yakınlarına baş sağlığı dileriz. Gelişmeleri takip ediyoruz.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
Düşünürken Neden Otomatik Olarak Yukarı Bakıyoruz?
Düşünürken Neden Otomatik Olarak Yukarı Bakıyoruz?

Kafanızı kurcalayan bir şeyi düşünürken yukarıya baktığınızı fark etmiş miydiniz? Fark ettiyseniz bile bunun sebebini hiç düşünmüş müydünüz? Sebebi, beynimizin yapabildiklerine olan hayranlığınızı artıracak!

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3441+2
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
ANKET TÜMÜ
Yerel Seçimlerde Hangi Partiyi Güçlü Buluyorsunuz?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu