USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Abdülkadir Selvi açıkladı! Yeniden Refah Partisi'ni bekleyen büyük tehlike

Yeniden Refah Partisi'nin yerel seçimlerde kendisini yanlış yere konumlandırdığını belirten Abdülkadir Selvi, Fatih Erbakan'ın partisinin siyaset sahnesinden silinme tehlikesiyle baş başa kalabileceğine dikkat çekti.

Abdülkadir Selvi açıkladı! Yeniden Refah Partisi'ni bekleyen büyük tehlike
11-03-2024 17:27
Google News

Gazeteci ÖZETİ| Abdülkadir Selvi bugünkü "Yeniden Refah Partisi neye hizmet ediyor" başlıklı yazısında çarpıcı tespitlere yer verdi. Siyasetin bir duruş meselesi olduğunu ve doğru yerde duranın kazandığını söyleyen Selvi, altılı masadaki Saadet Partisi, Gelecek Partisi, DEVA ve Demokrat Parti’nin durumunun ortada olduğunu ancak Yeniden Refah Partisi'nin Cumhurbaşkanlığı seçimlerde Cumhur İttifakı'nda yer alarak doğru tercihte bulunduğunu söyledi. 

YRP'nin böylece hem oyunu yükselttiğini hem de Meclis'e girme imkanına kavuştuğunu belirten Selvi, YRP'nin görevinin AK Parti'ye seçim kazandırmak olmadığını ancak yanlış yerde konumlanmaması gerektiğini yazdı. Saadet Partisi örneğini veren Selvi, "Bakın yanlış yerde duranlar siyaset sahnesinden bir bir siliniyor." ifadelerini kullandı. 

YRP'Yİ BEKLEYEN TEHLİKE

Yeniden Refah Partisi'nin FETÖ’cülerin Erdoğan’la hesaplaşma partisine dönüştürüldüğünü ve YRP'yi bir tehlikenin beklediğini savunan Abdülkadir Selvi, şu sözleri sarf etti; 

Çünkü YRP, yerel seçimlerde kendisini yanlış yere konumlandırdı. AK Parti’nin yeniden aday göstermediği eski belediye başkanları ya da FETÖ’cü eski siyasilerin etkisiyle intikam partisine dönüşüyor. Yeniden Refah Partisi’nin siyasetteki tek misyonu AK Parti’ye kaybettirmeye dönüştü.

Yerel seçim sürecinde YRP’de iki eğilim baskın çıktı.

1- AK Parti’nin aday göstermediği eski AK Partililer.
2- Erdoğan’dan intikam almak isteyen eski FETÖ’cüler.

SUAT PAMUKÇU'NUN UYARILARINA DİKKAT

Yeniden Refah Partisi Genel Sekreteri ve İstanbul Milletvekili Suat Pamukçu'nun partiden ayrılırken dikkat çektiği 'FETÖ' tehlikesini hatırlatan Selvi, “Genel başkanın yanında varlar. Öncelikle şunu söyleyeyim; ısrarla ittifaka karşı olanlar kesin FETÖ’cüdür. Bu FETÖ’cülerin de şu anda tek hedefleri Reisicumhur’dur. İntikam almak duygusuyla yanıp tutuşuyorlar” ifadelerinin altını çizdi. 

YRP FETÖ'CÜLERİN TRUVA ATINA DÖNÜŞTÜ

Fatih Erbakan'ın partisinin sadece eski AK Partililerin değil, aynı zamanda Erdoğan’la hesaplarını görmek isteyen FETÖ’cülerin de ‘Truva atı’na dönüştüğünü ifade eden Selvi, Fatih Erbakan'a şu sözlerle seslendi;

Fatih Bey, bu FETÖ değil miydi 28 Şubat’ta televizyonlara çıkıp, merhum Erbakan’a Başbakanlıktan çekilmesi için çağrı yapan? Bu FETÖ değil miydi 28 Şubat’ta Erbakan Hoca’yı devirmek isteyenlerle işbirliği yapan? Televizyonlara çıkıp Erbakan’a, “Beceremediniz artık bırakın, çekilin” diyen?

Merhum Erbakan hayata olsaydı FETÖ’yle işbirliği mi yapardı, yoksa onlarla mücadele mi ederdi? Fetullah Gülen hayatı boyunca Erbakan’la mücadele etti. Bunun uğruna 28 Şubatçılarla bile işbirliği yaptı. Erbakan da bugün hayatta olsa FETÖ’yle mücadele ederdi. Peki Fatih Erbakan, FETÖ’cülerle işbirliği yaparsa bu doğru olur mu?  Siz FETÖ’cülerin Erdoğan’la hesaplaşmasına niye alet oluyorsunuz? Fatih Bey unutmayın bunlar güçlendiğinde ilk olarak sizi devirirler.

Siyaset merhum Erbakan’ın deyimiyle bir “milli şuur” meselesidir. Önce şahıslar değil, dava gelir.  Koltuk uğruna değil, dava uğruna siyaset yapılır.

ERDOĞAN, ERBAKAN'IN HAYALLERİNİ GERÇEKLEŞTİRDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın merhum Necmettin Erbakan'ın hayali olan, uğruna mücadele ettiği ne varsa gerçekleştirdiğini söyleyen Selvi, Ayasofya'nın açıldığını, başörtüsü yasağının kaldırıldığını, 28 Şubat'ın hesabını sorduğunu, Erbakan’ın 85 yaşında hapse girmesine izin vermediğini ve kayıp trilyon davasından kaynaklı hacizli işlemleri çözdürüp mirasın kardeşler arasındaki paylaşımını sağladığını belirtti. 

MUHALİF MEDYA GEÇEN SEÇİMDE KARŞIYDI

Selvi, 14-28 Mayıs cumhurbaşkanlığı seçimleriyle 31 Mart yerel seçimleri arasındaki bir değişikliğe de dikkat çekti. Muhalif medya organlarının cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı desteklediği için YRP'ye karşı olduğunu belirten Selvi, şu ifadelere yer verdi;

Bu seçimlerde AK Parti’ye kaybettirme partisine dönüştüğü için YRP’yi yağa yatırıp, bala batırıyorlar. Bunlar CHP ile ittifak yaptığı dönemde de Meral Akşener’i yere göğe sığdıramazlardı. Ne zaman ki İYİ Parti ittifaktan ayrıldı, Meral Akşener’e yapmadıkları hakaret kalmadı. Şimdi benzer hakaretleri Kılıçdaroğlu’na yapıyorlar. Bunlarda vefa yok. Şimdi benzer  methiyeleri  YRP için  diziyorlar. Fatih bey, bunlar sizi çok sevdikleri için değil, Erdoğan’a  zarar vereceğiniz için  destekliyorlar. Bunlar Erdoğan’ın şahsına değil, onun taşıdığı değerlere düşmanlar. Merhum Erbakan’a da onun için düşmanlardı. Siz bunu görmüyor musunuz?

DEM PARTİ KADAR YOK MUSUNUZ

Fatih Erbakan'a DEM Parti örneğini veren Selvi yazısının sonunda şöyle dedi;

PKK’nın siyasi kolu olan HDP; Cumhurbaşkanlığı seçiminde Kılıçdaroğlu’nu destekledi. Kılıçdaroğlu ise Ümit Özdağ ile gizli ittifak yaptı. Bundan dolayı ağır bedel ödediler. Partilerini ve eşgenel başkanlarını değiştirdiler. Buna rağmen Erdoğan kaybetsin diye yerel seçimlerde de “kent uzlaşısı” adı altında CHP ile ittifak yapıyorlar. Fatih Bey sizin ve Yeniden Refah Partililerin, DEM Partililerden daha şuurlu olduğuna inanıyorum.

 


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
Titanik'teki En Zengin Adamın Saati Müzayedede Rekor Kırdı
Titanik'teki En Zengin Adamın Saati Müzayedede Rekor Kırdı

Titanik'in en zengin yolcusu olarak bilinen John Jacob Astor IV'e ait altın bir cep saati, 1,5 milyon dolara satılarak bugüne kadar satılmış en pahalı Titanik antikası oldu.

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor33450
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3434-15
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
ANKET TÜMÜ
Yerel Seçimlerde Hangi Partiyi Güçlü Buluyorsunuz?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu